ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Η Schneider Electric ενισχύει τα νοσοκομειακά ιδρύματα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της υγειονομικής περίθαλψης είναι να κρατά τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις ασφαλείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρέχει αξιόπιστη υποδομή και λύσεις, που καθιστούν διαθέσιμες τις ισχυρές τεχνολογίες καθ’ όλη τη διάρκεια της περίθαλψης.

 

Χάρη στην ανθεκτική τροφοδοσία ρεύματος, η εταιρία μπορεί να μεγιστοποιήσει τον χρόνο λειτουργίας και να δημιουργήσει σταθερή πρόσβαση σε ολοκληρωμένα δεδομένα ασθενών και συστήματα κλινικής παρακολούθησης, όλα χωρίς διακοπή ή απώλεια δεδομένων, έτσι ώστε οι ασθενείς να περιθάλπονται με ασφάλεια.

Η Schneider Electric παροτρύνει τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να διερευνήσουν τους τύπους εξοπλισμού και των ψηφιακών εφαρμογών που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν σχετικά προβλήματα, έτσι ώστε να διατηρήσουν υψηλής ποιότητας ισχύ σε όλο το ηλεκτρικό τους δίκτυο. Αυτές οι τεχνολογίες και τα εργαλεία πρόβλεψης μπορούν να βοηθήσουν τα συστήματα Υγείας να επιτύχουν την ανθεκτικότητα που απαιτείται για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων.

Δράσεις για τις κοινωνίες

Παράλληλα, υποστηρίζει και τις δράσεις που αφορούν στην ανασυγκρότηση των κοινωνιών έπειτα από κρίση, όπως για παράδειγμα αυτή του Covid-19. Για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτών, από ανθρωπιστικής πλευράς, το Schneider Electric Foundation υποστηρίζει τις πιο ευάλωτες και πληγείσες κοινωνίες με εράνους (fundraising) και εθελοντισμό. Παραδείγματα αυτών των δράσεων υπάρχουν και στην Ελλάδα, όπως είναι το Tomorrow Rising Fund για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εταιρίας συνέβαλαν συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό, για το οποίο το Schneider Electric Foundation δώριζε για κάθε 5€ που συλλέγονταν, επιπλέον 5€.

Συνεργασία με το Ωνάσειο

Εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το πρώτο πιστοποιημένο νοσοκομείο στην Ελλάδα για την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών Υγείας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς, της καρδιοχειρουργικής και της καρδιολογίας ενηλίκων και παιδιών, χρησιμοποιούν τις λύσεις της APC by Schneider Electric για την αναβάθμιση των αδιάλειπτων τροφοδοτικών συστημάτων του νοσοκομείου με λύσεις αδιάλειπτης παροχής ισχύος.

Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας ήταν η αντικατάσταση του παλαιού UPS (Uninterrupted Power Supply) του νοσοκομείου, που τροφοδοτεί τη μονάδα εντατικής θεραπείας, με την προμήθεια και την εγκατάσταση με νέες ανθεκτικές ΙΤ υποδομές, που προσφέρουν ελαχιστοποιημένες διακοπές παροχής ισχύος και μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Ειδικότερα, η Schneider Electric εξόπλισε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, με το υψηλής διαθεσιμότητας, modular UPS Symmetra PX96/160 με λειτουργίες εφεδρείας και επεκτάσιμη προστασία ισχύος σε σύνδεση με διπλή μετατροπή. Ταυτόχρονα, παρείχε στο νοσοκομείο πλήρη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου απομάκρυνσης του παλαιού UPS, τη μεταφορά, καθώς και την εγκατάσταση του νέου UPS και συστήματος συσσωρευτών με τις απαιτούμενες προστασίες, ενώ θα προσφέρει και πλήρεις after-sales υπηρεσίες υποστήριξης με εκτεταμένη εγγύηση για το νέο σύστημα UPS που εγκαταστάθηκε.

Ο κ. Παναγιώτης Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία, το νοσοκομείο ενίσχυσε περαιτέρω τόσο την ασφάλεια των ασθενών όσο και την αποτελεσματική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, χάρη στην αξιοπιστία και την ασφάλεια του εφοδιασμού με εξατομικευμένες λύσεις, καλύφθηκαν όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές του έργου, ενώ η Schneider Electric μάς παρείχε διαρκή τεχνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Schneider Electric: Διαμορφώνοντας ένα πράσινο και ψηφιακό μέλλον

Ελ Σαλβαδόρ: Υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, δίπλα στο δολάριο

Μαρίνα Μπενέκου

Ένας χρόνος λειτουργίας του e-shop www.kafekopteialoumidi.gr

Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα: Τι είναι, πώς θα χρησιμοποιείται – Το πλαίσιο που προτείνει η Κομισιόν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΟΑΕΔ: Μια εβδομάδα ακόμα για το πρόγραμμα «έξυπνης εξειδίκευσης» – Ποιους αφορά

Νέες ανάσες στην αγορά: Τα 3+1 μέτρα «μετάβασης» 1,5 δισ. ευρώ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χαρδαλιάς: Καρέ – καρέ η εμπρηστική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του – «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χαρδαλιάς για τις εμπρηστικές επιθέσεις: Η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καταδίκη Πελώνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom