ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Σημαντική αύξηση κερδών για τον Όμιλο Μυτιληναίος το πρώτο τρίμηνο του 2021

Σημαντική αύξηση κερδών για τον Όμιλο Μυτιληναίος

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις κατέγραψε στο α’ τρίμηνο του έτους ο Oμιλος Μυτιληναίος, με τον κύκλο εργασιών του να αγγίζει τα 524 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) τα 81 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα τόσο με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους όσο και με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Σημαντικά αυξημένα (+37%) σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2020 ήταν τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρισμός δανεισμός κυμάνθηκε στα 554 εκατ. ευρώ, με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 1,75, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

«Οι οικονομικές επιδόσεις της Mytilineos στο α’ τρίμηνο του 2021 σηματοδοτούν ένα δυναμικό ξεκίνημα σε ένα έτος με θετικές προοπτικές. Στα επόμενα τρίμηνα οι εν λόγω επιδόσεις αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς η ζήτηση και οι τιμές του αλουμινίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το περιβάλλον τιμών και η ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εξελίσσονται ικανοποιητικά και η ωρίμανση και εκτέλεση των έργων των τομέων Eργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι τρεις πρώτες μήνες του 2021 ήταν μια περίοδος συνεχών εξελίξεων για τη Mytilineos, καθώς προωθεί την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της και τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα εκδήλωση, η εταιρία ανέλαβε ισχυρές δεσμεύσεις για μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 σε σχέση με το 2019 και επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Σε αυτό το πλαίσιο, η Mytilineos προχώρησε στη συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48 GW, καθώς και επιπλέον 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εταιρία και στην επιτυχή έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της πριν από λίγες ημέρες, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 2,25% και λήξη το 2026. «Πρόκειται για τη 2η φορά που η Mytilineos απευθύνεται με απόλυτη επιτυχία στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, μετά την πρώτη έκδοση του Νοεμβρίου του 2019, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοδοτική της ισχύ», αναφέρεται.

Προσθέτει δε στην ανακοίνωσή της ότι ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για την ανάπτυξη πράσινων έργων και υποδομών, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα πράσινων ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ελ Σαλβαδόρ: Υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, δίπλα στο δολάριο

Μαρίνα Μπενέκου

Ένας χρόνος λειτουργίας του e-shop www.kafekopteialoumidi.gr

Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα: Τι είναι, πώς θα χρησιμοποιείται – Το πλαίσιο που προτείνει η Κομισιόν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Schneider Electric ενισχύει τα νοσοκομειακά ιδρύματα

ΟΑΕΔ: Μια εβδομάδα ακόμα για το πρόγραμμα «έξυπνης εξειδίκευσης» – Ποιους αφορά

Νέες ανάσες στην αγορά: Τα 3+1 μέτρα «μετάβασης» 1,5 δισ. ευρώ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χαρδαλιάς: Καρέ – καρέ η εμπρηστική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του – «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χαρδαλιάς για τις εμπρηστικές επιθέσεις: Η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καταδίκη Πελώνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom