Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Παπουτσάνης: Έτρεξαν με 184% τα κέρδη του 2020

Newsroom eleftherostypos.gr

Εκρηξη κερδών κατά 184% και αύξηση του τζίρου κατά 33% κατέγραψε το 2020 η εταιρία Παπουτσάνης, ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 40,8 εκατ. ευρώ, έναντι 30,7 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένος κατά 33%, ενώ η εταιρία βελτίωσε και την προ φόρων κερδοφορία της κατά 181%. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν το 2020 σε 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, από 1,3 εκατ. ευρώ το 2019 (+184%).

Η ανάπτυξη των εσόδων της Παπουτσάνης οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις της εταιρίας στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο η εταιρία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας, που πέρυσι άγγιξε το 66% σε σχέση με το 2019.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, αυτές ανήλθαν σε 20 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν άνω του 49% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 15 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το 8% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 53% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 14% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Σχολιάζοντας τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, Μενέλαος Τασόπουλος, δήλωσε ότι «η επιτυχημένη μας πορεία οφείλεται στη στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε υιοθετήσει, η οποία βασίζεται σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Έρευνα: Ολοένα και περισσότεροι άνεργοι νέοι στοχοποιούνται από εγκληματίες για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος

Μαρίνα Μπενέκου

ΗΠΑ: Ποσό-ρεκόρ για τον επί 6 φορές νικητή του «ξυστό» σε τοπική λοταρία

Μαρίνα Μπενέκου

Άνοδο σημειώνει η τιμή του αργύρου, καθώς οι μικροεπενδυτές του διαδικτύου στρέφουν εκεί το ενδιαφέρον τους μετά την GameStop

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτοί είναι οι 12 δισεκατομμυριούχοι που έβγαλαν τα περισσότερα κέρδη το 2019

Δημήτρης Κατσάκος

Το Avengers Endgame πέτυχε τον ιστορικό στόχο – Έγινε η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών

Στέργιος Πουλερές