ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

ΟΤΕ: Κέρδη 295,1 εκατ. στο τρίμηνο και μέρισμα εν μέσω πανδημίας

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ [email protected]

Διατήρησε τα μεγέθη του, παρά την πανδημία, ο ΟΤΕ. Ταυτόχρονα, παρέμεινε πιστός στην παράδοσή του μοιράζοντας μέρισμα 0,68 ευρώ.

Ειδικότερα, στα 849,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το δ’ τρίμηνο του 2020 τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου OTE, παρουσιάζοντας οριακή ποσοστιαία πτώση κατά 2,3%, ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA μετά από μισθώσεις (AL) του ομίλου μειώθηκε κατά 5,8% σε 295,1 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 34,8%.

Σε επίπεδο έτους, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, το Προσαρμοσμένο EBITDA (AL) του ομίλου ανήλθε σε 1.223,6 εκατ. ευρώ, κινούμενο πτωτικά μόλις κατά 0,5%, σχεδόν αντισταθμίζοντας τους δραστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων ύψους 59,7 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 45,8% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2019, αντανακλώντας κυρίως τις υψηλότερες επιβαρύνσεις λόγω των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης.

Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση κατά 20% στις αμοιβές των μετόχων για το 2021, στα 480 εκατ. ευρώ συνολικά με προτεινόμενο μέρισμα στα 0,68 ευρώ ανά μετοχή (313 εκατ. ευρώ) και Πρόγραμμα Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών ύψους 167 εκατ. ευρώ περίπου.

«Κλείσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά καταγράφοντας ανθεκτικές επιδόσεις, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στους πελάτες μας, τον τουρισμό, και την ελληνική οικονομία γενικότερα», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα και πρόσθεσε:

«Πετύχαμε τους στόχους μας και ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας αναφορικά με την πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους μας.

Είμαι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους του ομίλου στην Ελλάδα και τη Ρουμανία που εργάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη λειτουργία μας και την παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στους πελάτες μας».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Το 2020 ήταν μια χρονιά εντυπωσιακών επιτευγμάτων που θα επιτρέψουν στον ΟΤΕ να συνεχίσει να αποδίδει στο μέγιστο.

Η μεταφορά των δραστηριοτήτων της πρώτης γραμμής σε θυγατρικές του ομίλου και τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, τα οποία υιοθέτησαν περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι, ενισχύουν την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του οργανισμού μας.

Πετύχαμε τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση των δραστηριοτήτων μας στη σταθερή τής Ρουμανίας.

H συνεχής ανάπτυξη υποδομών FTTH, η εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G αμέσως μετά τη δημοπρασία για το φάσμα 5G, καθώς και η ανανέωση για 3 χρόνια των δικαιωμάτων μετάδοσης των UEFA Champions League και Europa League ισχυροποιούν τη θέση μας στη σταθερή, την κινητή και τη συνδρομητική τηλεόραση αντίστοιχα, βασικούς στρατηγικούς τομείς για τον ΟΤΕ».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις 

ΣΕΒ: Τα πέντε βήματα των επιχειρήσεων για ανταγωνιστικό δίκτυο εφοδιασμού

Εθνική Ασφαλιστική: Θέμα χρόνου η πώληση του 90% στο αμερικανικό CVC Capital Partners

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θα «τρέξει» τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΟΣΕΘ

Έκθεση ITB Berlin: ΕΟΤ και ΞΕΕ ενώνουν δυνάμεις για την ανάκαμψη του Τουρισμού με όπλα τα boutique hotels και τις startups

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Ανάπτυξη… 5G: Τεχνολογία για επενδύσεις 3,9 έως 6,5 δισ. μέχρι το 2030 και 69.000 νέες θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Τατουάζ…εξ αποστάσεως έκανε για πρώτη φορά μια γυναίκα, με τη βοήθεια ειδικού ρομπότ

Μαρίνα Μπενέκου

Χρηματιστήριο: 550 εκατ. το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ – Έκτακτο μέρισμα το Νοέμβριο

Δημήτρης Ντόγκας

Οι 10 προκλήσεις για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το 2021

Δημήτρης Ντόγκας

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το 5G

Ανδρέας Ντίνης

ΟΤΕ-5G : Πρώτο «test drive» στο Μαξίμου και δέσμευση για επενδύσεις 2 δισ. € στην τετραετία

Δημήτρης Ντόγκας

Μετατέθηκαν για 19 Ιανουαρίου οι εκλογές της ΕΠΟ – Στον ΟΤΕ τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου

Δημήτρης Ντόγκας

Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G – Διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις

Μιχάλης Μάρδας

5G: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός – Στα 372 εκατ. ευρώ το τίμημα

Μιχάλης Μάρδας