ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Γρηγόρης Τάσιος: Να πληρώνουμε το μισό κόστος για τεστ Covid των τουριστών

Newsroom eleftherostypos.gr

Την πρόθεση να αναλάβουν τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής την κάλυψη του 50% του κόστους του τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που απαιτείται να κάνουν οι τουρίστες που περνούν τα σύνορα της χώρας με προορισμό τη Χαλκιδική εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος των δύο φορέων και συγχρόνως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Πρόκειται για πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Χαλκιδικής που υλοποιήθηκε και πέρσι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020.

«Ο τουρίστας με προορισμό τη Χαλκιδική θα επιδεικνύει το τεστ μαζί με την απόδειξη κατά το check in στο κατάλυμα και θα του επιστρέφεται το ήμισυ του ποσού που έχει καταβάλει», εξηγεί ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι, με τα τωρινά δεδομένα, το τεστ στις βαλκανικές χώρες στοιχίζει περίπου 100 ευρώ το άτομο, το οποίο είναι ένα σεβαστό ποσό για μια οικογένεια.

«Είναι μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε πέρσι και θέλουμε να την επαναλάβουμε και φέτος πιο στοχευμένα και από την αρχή της σεζόν για να ενισχύσουμε την προβολή του προορισμού», σημείωσε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε: «Με τη συγκεκριμένη πρόταση ενισχύουμε το σκεπτικό της κυβέρνησης, που είναι να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες, με γνώμονα πάντα την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν, η δυνατότητα να γίνουν ορισμένες εκτιμήσεις θα υπάρξει στο τέλος του Μαρτίου. «Προς το παρόν γίνονται μεγάλες προσπάθειες να ανοίξει η χώρα για το Ορθόδοξο Πάσχα, κάτι που για τη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλο στοίχημα, καθώς έχουμε γείτονες τους ομόθρησκους Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους.

Εκτιμώ, ωστόσο, ότι ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από τον Ιούνιο και μετά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Από την  έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ειδήσεις 

ΔΕΗ: Διευρυμένο ωράριο σε επιπλέον 9 καταστήματα – Σε ποιες περιοχές θα είναι ανοιχτά από 7:30  έως τις 20:00

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ξενοδοχεία: Τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Εργασίας για την επόμενη διετία

Δημήτρης Ντόγκας

Ο Γρηγόρης Τάσιος εκ νέου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Kon