ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Σκληρό πόκερ» εν όψει Γενικής Συνέλευσης – Καταψήφιση των προτάσεων της Reggeborgh συστήνουν ISS και Glass Lewis

Newsroom eleftherostypos.gr

Την καταψήφιση των προτάσεων της ολλανδικής Reggeborgh συστήνουν οι proxy advisors Institutional Shareholders Service (ISS) και η Glass Lewis & Co.

Τούτο αναφέρουν οι δύο μεγαλύτεροι, ανεξάρτητοι, διεθνείς οίκοι εποπτείας εταιρικής διακυβέρνησης, οι οποίοι συμβουλεύουν θεσμικούς επενδυτές αναφορικά με την ψήφο τους στις Γενικές Συνελεύσεις εταιριών, οι οποίοι και δημοσίευσαν τις εκθέσεις τους εν όψει της επικείμενης Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνιστώντας αμφότεροι ψήφο ΚΑΤΑ όλων των προτάσεων της Reggeborgh Invest BV, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης σαφήνειας.

Ειδικότερα, σχετικά με τα Θέματα 1 και 2: Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών και την έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, όπως προτείνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

Η Glass Lewis σημειώνει: «Γενικά πιστεύουμε ότι η διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι στην καλύτερη θέση ώστε  να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τα οικονομικά της εταιρίας… Σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένης της εύλογης λεπτομερούς εξήγησης των χρήσεων της εταιρίας από τα έσοδα της έκδοσης, είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τους όρους της έκδοσης.

Πιστεύουμε ότι το πρόσθετο κεφάλαιο που παρέχεται θα προσφέρει στην εταιρία επαρκή ευελιξία για να συνεχίσει την επενδυτική της στρατηγική, η οποία πιστεύουμε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων. Συνιστούμε στους μετόχους να ψηφίσουν ΥΠΕΡ σε αυτήν την πρόταση».

Η ISS, η οποία ενεργεί ως ο κύριος proxy advisor για τη συντριπτική πλειοψηφία των ξένων θεσμικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κάλεσε τους μετόχους να υποστηρίξουν τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας για τα Θέματα 1 και 2, καθώς αυτές κρίθηκαν επαρκείς.

Ωστόσο, σε σχέση με την κριτική της Reggeborgh Invest BV για την κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ISS δηλώνει ότι «οι αντιτιθέμενοι δεν έχουν δημοσιοποιήσει κανένα εναλλακτικό επιχειρηματικό σχέδιο που θα παρέχει μια καλύτερη λύση στους μετόχους».

Ως εκ τούτου, η ISS καταλήγει λέγοντας: «Λαμβάνοντας υπόψη το σκεπτικό της εταιρίας, το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους επενδυτές από την εταιρία, καθώς και την έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας που υπέβαλαν οι αντιτιθέμενοι, αιτιολογείται η υποστήριξη για το Θέμα 2».

Επιστολή προς τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εν όψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου, απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αναστάσιος Καλλιτσάνσης, με την οποία τους καλεί να καταψηφίσουν τις προτάσεις της ολλανδικής REGGEBORGH.

Στην επιστολή ο CEO της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναφέρεται στα πεπραγμένα της διοίκησής του και αναφέρει πως η Ολλανδική πρόταση προσφέρει ένα πιο αδύναμο διοικητικό συμβούλιο, χαμηλότερα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, στερείται στρατηγικού πλάνου, παρουσιάζει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό κίνδυνο και δεν έχει παρουσιάσει πλάνο για το μέλλον της εταιρείας.

Ανοιχτή επιστολή Καλλιτσάντση στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Επιστολή προς τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εν όψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου, απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Αναστάσιος Καλλιτσάνσης, με την οποία τους καλεί να καταψηφίσουν τις προτάσεις της ολλανδικής REGGEBORGH.

Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ 

Ειδήσεις 

Σούπερ μάρκετ: Άγγιζε το 1 δισ. ο τζίρος στο δεύτερο lockdown – 20% αυξήθηκαν οι πωλήσεις τροφίμων τα  Χριστούγεννα [πίνακας]

Κίνδυνος για φρένο σε δημόσια έργα

Οι ξένες αεροπορικές πετάνε με νέα δρομολόγια στην Ελλάδα – Οικονομική ανάσα από  το κράτος στα αεροδρόμια

Παιχνίδια: Πως κατάφεραν τα μικρά μαγαζιά να βγάλουν νοκ άουτ τις μεγάλες αλυσίδες στην αρένα του click away

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Ελλάκτωρ Α.Ε. & EDP Renewables S.A.: Εγκρίθηκε το σχέδιο για αιολικά πάρκα στην Εύβοια – 489 εκατ. ο προϋπολογισμός ,182  οι θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Αίτηση ακύρωσης της συνέλευσης

Μιχάλης Μάρδας

Άρης Ξενόφος: Επανεκκίνηση του ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Δημήτρης Ντόγκας

Στον έλεγχο της Reggeborgh η Ελλάκτωρ

Tinad

Ασφαλιστικά μέτρα

Tinad

ΕΓΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι σημαντικότεροι διεθνείς proxy advisors ISS και Glass Lewis συνιστούν ψήφο κατά του συνόλου των προτάσεων της Reggeborgh

Tinad

Σκληρό πόκερ για Ελλάκτωρ: «Αντίπαλον δέος» για τους Ολλανδούς, Καϋμενάκης και Μπάκος με το 25% των μετοχών

Δημήτρης Ντόγκας

Ελλάκτωρ: Ανησυχία για το σχέδιο του ολλανδικού fund

Tinad

Στο μικροσκόπιο…

Μιχάλης Μάρδας