Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Διεθνής διαγωνισμός: Αντίστροφη μέτρηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Το «πράσινο φως» για τον διαγωνισμό πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, σηματοδοτώντας μία νέου τύπου ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού έργου της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας, η οποία και εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Στέφανος Δ. Βλαστός σχολιάζοντας την προκήρυξη επεσήμανε πως «μόλις μέσα σε λίγους μήνες και με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες. Και διασφαλίσθηκαν οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια ενός άρτιου διεθνούς διαγωνισμού αξιοποίησης ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία».

Υπογράμμισε πως για την ΕΤΑΔ η άρτια προετοιμασία του διαγωνισμού «απετέλεσε μια σημαντική πρόκληση. Την οποία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνα φορολογούμενο φέρνουμε σήμερα εις πέρας».

Στόχος, τόνισε, είναι «να συνεχίσει η ΕΤΑΔ να συμβάλλει τα μέγιστα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Καθώς και στην εθνική προσπάθεια για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων μέσα από έργα όπως αυτό του Σκαραμαγκά, αξιοποιώντας κατά τον βέλτιστο τρόπο τη δημόσια περιουσία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας»..

Η ΕΤΑΔ λίγες μέρες πριν είχε έλθει σε συμφωνία με την ΕΝΑΕ για την ανταλλαγή εκτάσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Καταφέρνοντας να αυξήσει την ωφέλιμη τελική επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρ. (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα (215.707,55 τ.μ.). Ήτοι αύξηση 53,98%, μεγιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το οικονομικό αποτύπωμα για την Εταιρεία και το όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το σχετικό Τεύχος της Προκήρυξης του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ http://www.hppc.gr και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης, έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, 13.00 ώρα Ελλάδος.

Τέλος για όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι/συμμετέχοντες μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ και να απευθύνουν ερωτήματα περί του Ακινήτου και του Διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] αναφέροντας τον Κωδικό του Διαγωνισμού ή/και το όνομα του Ακινήτου.

Ειδήσεις

Μόνο με click away το λιανεμπόριο – Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία τη Δευτέρα – Μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων ανοιχτές οι εκκλησίες

Μειώνεται η υποχρεωτική καραντίνα στις 3 ημέρες για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 από την Κυριακή – Ολα τα sms που προβλέπονται

Ψώνια μόνο με click away: Πώς θα γίνεται και τι SMS απαιτείται

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Εμπλοκή με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πλειοδότης ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με 62,2 εκατ. ευρώ

Καταβρόχθισε 76 χοτ ντογκ σε 10 λεπτά και κατέρριψε το δικό του ρεκόρ! [βίντεο]

Επίσημο: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παίκτης σε ριάλιτι «απελευθερώθηκε» μετά από 3 μήνες και αφού ζήταγε συνέχεια από το κοινό να τον…διώξει

Μαρίνα Μπενέκου

ΕΤΑΔ: Διεθνής διαγωνισμός για να αξιοποιηθούν ολυμπιακά ακίνητα

Δημήτρης Ντόγκας

Εταιρεία πληρώνει 2.400 δολάρια όσους απέχουν από το ίντερνετ για 24 ώρες

Μαρίνα Μπενέκου

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: 1768 προσλήψεις μέχρι το Πάσχα – Όλες οι νέες ευκαιρίες για καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Δημήτρης Ντόγκας

Εφορείες αρχαιοτήτων: Ο διαγωνισμός για 67 εποχικούς 18 έως 65 ετών – Αιτήσεις έως 15 Μαρτίου – Οι θέσεις ανά ειδικότητα [πίνακας]

Δημήτρης Ντόγκας