Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Η Vodafone με «όχημα» την Innovus θα τρέξει εφαρμογές e-health

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της Cyta Hellas στη Vodafone

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Την Ελλάδα επέλεξε ο όμιλος Vodafone για ένα από τα παγκόσμια κέντρα έρευνας και ανάπτυξης του ομίλου Vodafone, που θα εστιάζει στο Internet of Things και συγκεκριμένα σε εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας (e-health), μέσω της ελληνικής εταιρίας Vodafone Innovus.

Επισημαίνεται ότι η Vodafone Innovus, θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη εξαγορά startup από τον όμιλο Vodafone και η πρώτη εταιρία πίσω από την οποία στοιχήθηκε η στρατηγική ΙοΤ του ομίλου. Ως ένα παγκόσμιο κέντρο για την έρευνα και την ανάπτυξη, η Vodafone Innovus θα αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things, με δυο προϊόντα της να είναι ήδη έτοιμα προς εμπορική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Την ανακοίνωση έκαναν χθες η διευθύνουσα σύμβουλος Ευρώπης του ομίλου Vodafone Sepril Timuray και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης. Οπως σημειώνει η Vodafone στην ανακοίνωσή, της η πρωτοβουλία, πέρα από τη σημασία της για τη συνολική στρατηγική του ομίλου Vodafone στο Internet of Things, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας να καλλιεργεί και να διατηρεί ταλέντο στην Ελλάδα.

H Vodafone και η Vodafone Innovus απασχολούν περισσότερα από 650 στελέχη που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά επαγγέλματα, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2017. Αναφορικά με τα προϊόντα, η Vodafone Innovus αναλαμβάνει την ανάπτυξη της ΙοΤ λύσης Vodafone Remote healthcare, μιας προηγμένης διασυνδεδεμένης υπηρεσίας e-health που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων και την ιατρική συμβουλευτική ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό από απόσταση.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό ιατρικό βαλιτσάκι, που αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται από το Ιδρυμα Vodafone για 14η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρία Vidavo.

Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Ιστορική στιγμή στην Βρετανία: Μία 90χρονη η πρώτη στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο

Lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου: Στον πάγο οι γιορτές – Η λίστα με τις απαγορεύσεις και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναδρομικά: Ποιοι παίρνουν και πόσα από τις επιστροφές στο Δημόσιο [πίνακες και παραδείγματα]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Vodafone: Αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες, λέει η εταιρεία

Τι απαντά η Vodafone για το πρόβλημα στο δίκτυο της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τηλεπικοινωνίες: Σήμα καμπάνα από το β’ εξάμηνο του 2021

Kon

Παροχές για τις γυναίκες επιχειρηματίες από τη Vodafone

Ινστιτούτο Vodafone: Τι περιμένουν οι Έλληνες από το Ταμείο Ανάκαμψης  

Δημήτρης Ντόγκας

Mega deal: Οι τέσσερις… σωματοφύλακες στα Open RAN

Δημήτρης Ντόγκας

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το 5G

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ευκαιρίες εργασίας σε ΜΚΟ και  Ε.Ε- «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 600 οδηγούς στα ΚΤΕΛ

Δημήτρης Ντόγκας

Vodafone: Για αυτόν τον λόγο έπεσε το δίκτυο της στην Ελλάδα – Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom