ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Online ασφάλεια αυτοκινήτου: Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με μερικά μόνο…κλικ – Το παράδειγμα του COSMOTE Insurance

Newsroom eleftherostypos.gr

Πιο εύκολη από ποτέ, γρήγορη και οικονομική είναι στις μέρες μας η ασφάλεια αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας. Οι οδηγοί μπορούν μέσα από το Διαδίκτυο να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν, χωρίς ταλαιπωρία, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες επενδύουν σε ψηφιακές διαδικασίες και online λύσεις για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Μια τέτοια προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών είναι και το COSMOTE Insurance, που μετρά ήδη αρκετές δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.

Η ευκολία σύγκρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων, οι χαμηλές τιμές, η εξοικονόμηση χρόνου, η ευελιξία, αλλά και η άμεση εξυπηρέτηση είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της online ασφάλειας αυτοκινήτου. Από την άνεση του σπιτιού του μπορεί κανείς να επιλέξει από το internet το συμβόλαιο που του ταιριάζει, με τις καλύψεις που θέλει και με την τιμή που θέλει.

Τι παρέχει το COSMOTE Insurance 

Tο COSMOTE Insurance απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Παρέχει ευκολία και ταχύτητα στον χρήστη, αξιοπιστία και συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Μέσα από το cosmoteinsurance.gr οι καταναλωτές έχουν μια ευρεία εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, για να μπορούν να συγκρίνουν online και να αγοράζουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους, και μάλιστα με τη σιγουριά της εγγύησης χαμηλότερης τιμής.

Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τις παροχές που επιθυμούν για την ασφάλισή τους προσθέτοντας ή αφαιρώντας καλύψεις και τροποποιώντας τη διάρκεια ασφάλισης. Ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταχωρούν οι ίδιοι στην πλατφόρμα, το COSMOTE Insurance τους προτείνει καλύψεις που ταιριάζουν στο προφίλ τους. Καλύψεις όπως η οδική βοήθεια, η θραύση κρυστάλλων, η νομική προστασία, τα φυσικά φαινόμενα κ.ά. Έτσι διαμορφώνουν οι ίδιοι το ασφαλιστήριό τους. Με μερικά μόνο κλικ μέσα από το κινητό ή το tablet τους, οι καταναλωτές μπορούν να δημιουργήσουν –όποια στιγμή θέλουν- το πακέτο ασφάλισης που επιθυμούν, να το εξοφλήσουν και να λάβουν στο email τους, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το συμβόλαιό τους.

Ταυτόχρονα, πιστοποιημένοι σύμβουλοι ασφαλίσεων είναι δίπλα στον πελάτη όπου κι αν βρίσκεται, όλο το 24ωρο, για να λύσουν κάθε απορία του ή να τον βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειάζεται, τηλεφωνικά ή online. Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την αγορά του ασφαλιστηρίου.

Η διάρκεια ασφάλισης των οχημάτων (αυτοκίνητο, μηχανή, φορτηγό ιδιωτικής χρήσης & αγροτικό) μπορεί να είναι τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια, με την εξάμηνη να αποτελεί και τη δημοφιλέστερη επιλογή για τους καταναλωτές. Στο COSMOTE Insurance μπορεί κανείς να βρει ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν εκπτώσεις έως και 40% στα ετήσια προγράμματα, σε σχέση με μικρότερες διάρκειες. Τα ασφαλιστήρια οχημάτων δημιουργούνται με άξονα τρία πακέτα ασφάλισης (βασική, πυρός-κλοπής, μικτή). Τα τελευταία χρόνια οι μικρότερες διάρκειες ανεβαίνουν συνεχώς με αποκορύφωμα την περίοδο του lockdown λόγω κορονωϊού, σε μια προσπάθεια των οδηγών να μειώσουν τα τρέχοντα έξοδα τους. Μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, τελικά όμως αν υπολογίσει κάποιος πόσο του κοστίζουν 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες ασφάλειες αυτοκινήτων σε σχέση με μια ετήσια, θα διαπιστώσει ότι τελικά πληρώνει περισσότερο.

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή η ασφάλεια του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται, περνάει από το Διαδίκτυο. Μια έξυπνη λύση, ιδίως σε μια περίοδο που πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και να μένουμε σπίτι.