Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει τις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει τις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε υλοποίηση της δεύτερης δέσμης πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο του σχεδίου της με σπονδυλωτές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρεί η INTERAMERICAN.

Έχει ολοκληρωθεί, ήδη, η πρώτη δέσμη με συνεισφορά της εταιρείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN στρέφεται στην υποστήριξη των αναγκών για την υγεία στις τοπικές κοινωνίες και συνεργάζεται γι’ αυτό, σε πρώτη φάση, με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος, με έξι δημοτικά ιατρεία και με κοινωνικές δομές, διευρύνει το δημόσιο σύστημα για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, αναλαμβάνοντας σημαντικό φορτίο για τη σχετική εξυπηρέτηση πολιτών στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η INTERAMERICAN, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στη διαχείριση των εκτάκτων συνθηκών της συγκυρίας για την υγεία, προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων. Παράλληλα, η εταιρεία θα ενισχύσει χρηματοδοτικά την ανακαίνιση του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρείου, που θα στεγαστούν στο κτηριακό συγκρότημα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ, Πειραιώς 35).

Επίσης, η INTERAMERICAN υποστηρίζει του Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων.

«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων αναγνωρίζει και αναδεικνύει τη λειτουργική δυναμική της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου οι δημοτικές υπηρεσίες καθημερινά εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία για τους πολίτες, ειδικότερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Πιστεύω πως η αντιμετώπιση της πανδημίας με συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μας δείχνει πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Ο επικεφαλής της εταιρείας επισημαίνει ότι «η INTERAMERICAN, με κορμό των δραστηριοτήτων της την ασφάλιση και τις υπηρεσίες υγείας, έχει επιπλέον λόγους να συνεισφέρει στη διαχείριση αυτής της κρίσης».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζει σχετικά: «Η συνεισφορά της INTERAMERICAN σε αυτήν την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος μας για να προστατεύσει και να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δεν είναι απλώς σημαντική. Αποδεικνύει, ταυτόχρονα, ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό ανάχωμα στην κρίση. Δείχνει ότι μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο ενισχύοντας, κυρίως, τις δομές περίθαλψης στην Αθήνα».

Προτεινόμενα για εσάς

CDC για Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά και την μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Δήμος Αθηναίων: Μεταμορφώνονται τα γήπεδα των Σεπολίων

Κεραμέως: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα σχολείων με το πρώτο κρούσμα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός – εμβόλια: Από σήμερα ραντεβού και για τους 12άρηδες – Ποια η διαδικασία για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το CDC συστήνει εκ νέου τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Δύο νησιά πριν το κόκκινο, συναγερμός για άλλα 6

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μετάλλαξη Δέλτα: Πού εντοπίστηκαν τα 1.339 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χάρτης ECDC: «Κοκκίνησε» η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον ξεκινά ο δήμος Αθηναίων