Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Άνοδος 8,6% στα λειτουργικά κέρδη της Lamda

Άνοδος 8,6% στα λειτουργικά κέρδη της Lamda

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development, The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos παρουσίασαν το 2019 για έβδομη συνεχόμενη χρονιά αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) τους.

Συγκεκριμένα, το EBITDA του 2019 ανήλθε σε 64,3 εκατ ευρώ αυξημένο 8,6% σε σχέση με το 2018.
Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων και εξόδων έργου Ελληνικού ανήλθαν σε €50,5 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 7,9%, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις διαφορές από τις αποτιμήσεις των επενδυτικών ακινήτων στην εύλογη αξία τους, το συνολικό EBITDA ανήλθε σε €115,9 εκατ.

Παρουσίαση βασικών εμπορικών δεικτών

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει σταθερά το 100%,ενώ συνέχισε να καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από νέους μισθωτές. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων παρουσίασαν, σε σύγκριση με το 2018, αύξηση 2,5%και 0,2% αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες επιβεβαίωσαν την προτίμηση τους στην υψηλού επιπέδου εμπειρία και το μείγμα καταναλωτικών επιλογών και ψυχαγωγίας που προσφέρουν τα εμπορικά κέντρα μας. Από την πλευρά τους, οι μισθωτές των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα ωφελούνται από την υψηλή και διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, καθώς και από τη συνεχή υποστήριξη της Εταιρείας μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης προωθητικών ενεργειών, διαφήμισης και επικοινωνίας.

Υπογραμμίζεται ότι η Lamda Development ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο του 2019, με υπερκάλυψη, τη μεγαλύτερη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου («ΑΜΚ») μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, ύψους €650 εκατ. Στην ΑΜΚ, εκτός των βασικών μετόχων, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), η οποία απέκτησε μετά την συμμετοχή της στην ΑΜΚ περίπου το 1,8% της Εταιρείας.

Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας είναι η συμμετοχή σημαντικών επενδυτών, περιλαμβανομένης και της Aegean Airlines, στρατηγικού πλέον συνεργάτη της Εταιρείας, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει το έργο του Ελληνικού. Η Lamda Development αποκτά πλέον κεφαλαιοποίηση και καθαρή αξία ενεργητικού άνω του 1 δις ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Το Ελληνικό είναι η Ελλάδα

Kon

Ένας κήπος γεμάτος γεύσεις ανοίγει στο «Golden Hall»

Πώς άνοιξαν και με ποιους κανόνες τα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας του «ΚΠΙΣΝ» και του «Golden Hall»

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Κλείνει το «Golden Hall» – Βρέθηκε κρούσμα του ιού

Ανδρέας Ντίνης

Συμφωνία του ΥΠΟΙΚ, ΤΑΙΠΕΔ και Lamda για τα ακίνητα του Ελληνικού

Δημήτρης Κατσάκος

Νόμιμο, σύμφωνα με το ΣτΕ, το The Mall Athens

Ανδρέας Ντίνης

Νόμιμο, σύμφωνα με το ΣτΕ, το The Mall Athens

admin

Τον πλήρη έλεγχο της Μαρίνας Φλοίσβου αποκτά η Lamda Development

admin