Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Ένα νέο κρασί από τη Semeli που απέσπασε ήδη χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα νέο κρασί, ροζέ, δημιούργησε το Kτήμα SEMELI με κατεύθυνση πάντα την ποιότητα και με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. To κρασί αυτό παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Το DELEAR απέσπασε ήδη χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στο Παρίσι, αλλά και πολλά ακόμα μετάλλια σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Θεσσαλονίκη από την πρώτη μόλις χρονιά παραγωγής του. Eίναι μια άφιξη που ήρθε για να μείνει και να σας δελεάσει για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ Λεωνίδας Νασιάκος, Γενικός Διευθυντής, αλλά και ο Οινολόγος του Κτήματος, «πάντρεψε» 60% Syrah μαζί με Grenache Rouge από τους αργιλώδεις αμπελώνες της Κορινθίας στα 800 και 450 μέτρα αντίστοιχα, δύο ποικιλίες γνωστές σε όλο τον κόσμο για τα ροζέ κρασιά που παράγουν, δημιουργώντας ένα ροζέ κρασί φινετσάτο, καθημερινό, που μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό ή να καταναλωθεί ακόμη και ως απεριτίφ.

Η χρονιά του 2018, βοήθησε το μικροκλίμα της περιοχής, με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και δροσερά βράδια το καλοκαίρι στην σωστή ωρίμαση του σταφυλιού, διατηρώντας και την οξύτητα του κρασιού στα επιθυμητά επίπεδα.

Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, για την ενίσχυση των αρωμάτων πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση σε θερμοκρασία 7-8 °C και στην συνέχεια σε επαφή με τις φλούδες για περίπου 6 ώρες, όπου θα πάρει και το ιδιαίτερο αυτό χρώμα του πριν μεταφερθεί στις ανοξείδωτες δεξαμενές να ζυμώσει στους 15-16 °C. Η παραγωγή του είναι 11.000 φιάλες με στρεμματική απόδοση στον αμπελώνα 50 hl/ha.

Το DELEAR είναι ένα ροζέ ελαφριάς χρωματικής έντασης στα χρώματα του σολομού, στη μύτη η ένταση είναι τονισμένη, με πρωτογενή αρώματα όπως τριαντάφυλλο, άνθος λεμονιάς, κόκκινα τραγανά φρούτα, κεράσι, φράουλα, ρόδι και cranberry.

Ανακινώντας το ποτήρι αρώματα εσπεριδοειδών, grapefruit και πορτοκάλι ξεπηδούν από μέσα με τα ποώδη αρώματα της κόκκινης πιπεριάς και των φύλλων τομάτας να δένουν αρμονικά σαν ένα μουσικό χαλί με το σύνολο. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ αλκοόλ και τραγανή οξύτητα ενώ το σώμα του αν και μέτριο έχει μια λιπαρή υφή που του δίνει μια ισορροπία και κάνει την επίγευση πιο έντονη.

Συνδυάζεται με πιάτα διαφορετικού χαρακτήρα, από blinis με κατσικίσιο τυρί, chutney φράουλας και καπνιστό σολομό, χειροποίητα μακαρόνια με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και δυόσμο, χταπόδι στιφάδο έως αγαπημένα μας καλοκαιρινά λαδερά πιάτα όπως φασολάκια, μπριαμ ακόμα μελιτζάνες παπουτσάκια. Σαν απεριτίφ απολαύστε το δροσερό σε ένα ποτήρι λευκού κρασιού σε θερμοκρασία 8-10 °C, με συνδυασμούς κυρίως πιάτων επιλέγετε ένα ποτήρι μεγαλύτερο σε διάμετρο σε ελαφρώς πιο υψηλή θερμοκρασία 10-12 °C.

Ακολουθούν οι διακρίσεις του κρασιού.
Gold Medal, Challenge International Du Vin, Paris 2019
Silver Medal, Concours Mondial De Bruxelles, 2019
Silver Medal, International Wine & Spirits Competition (London) 2019
Silver Medal, Thessaloniki International Wine Competition 2019
Silver Medal, Vinalies® Internationales Competition 2019
Bronze Medal, Decanter World Wine Awards, London 2019

Προτεινόμενα για εσάς

Μέτσοβο: Αρκουδάκια ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο που βρήκαν σε αποθήκη!

Ανδρέας Ντίνης

Ρύθμιση – ανάσα για τους οινοπαραγωγούς: Επιστρέφεται ο προκαταβληθείς ΕΦΚ για το κρασί

Tinad

Η πανδημία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση 50% των πωλήσεων οίνου στην Ευρώπη

Kon

Η συνταγή της ημέρας: Ζεστό αρωματικό κρασί με μπαχαρικά

Οι Financial Times αποθεώνουν τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού

George Michaelides

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά επικίνδυνο ιταλικό κρασί

Δημήτρης Κατσάκος

Οι αρχαίοι Κέλτες πρόγονοι του Αστερίξ έπιναν ελληνικό κρασί πριν από 2.500 χρόνια

George Michaelides

Πυρκαγιά στο Μπορντό κατέστρεψε δύο εκατ φιάλες κρασιού αξίας 13 εκατ. δολαρίων

Ανδρέας Ντίνης

Διαρρήκτες με γούστο: «Ξάφρισαν» 300 φιάλες σπάνιου κρασιού από οινοποιείο στο Κιλκίς

Μιχάλης Μάρδας