Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Ξεσκονίζουν την υπόθεση της Folli Follie για νέα αδικήματα

Αντωνία Ξυνού

Στη διερεύνηση και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτή της χειραγώγησης της αγοράς αλλά και της πλαστογραφίας, προχωρά ο οικονομικός εισαγγελέας για την υπόθεση της Folli Follie, έχοντας πλέον ολοκληρώσει το σκέλος που αφορά στην απάτη και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πρόκειται για αδικήματα που περιγράφονται από την έκθεση της Α&Μ και από τα όσα φέρεται να διαπιστώνει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις πωλήσεις μετοχών εκ μέρους των βασικών μετόχων, μέσα στο 2017, καθώς τα στοιχεία των ισολογισμών ήταν παραποιημένα επί σειρά ετών, περιλαμβανομένου και του 2016.

Ποινικές διώξεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά δέκα ατόμων, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου, για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προχώρησε στη δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας και του υιού τους Τζωρτζη, του διευθύνοντος συμβούλου και ακόμη τριών μελών του Δ.Σ., καθώς επίσης και του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την πρώτη δέσμευση περιουσίας της οικογένειας, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για μία «μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών», οι οποίοι «εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας, προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Folli-Follie: Σε δίκη για κακουργήματα παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 24 εκατ. ευρώ για τη Folli Follie – Πώς κατανέμονται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Folli – Follie: Σε δίκη παραπέμπονται ο Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Folli Follie: Να δικαστεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου ζητά η εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπουγάς για Folli Follie: Η ΝΔ με ευθύνη θα λάβει τις αποφάσεις της, στο πλαίσιο του Συντάγματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην Βουλή οι δικογραφίες για τηλεοπτικές άδειες του 2016 και Folli Follie

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Folli Follie: Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σκάνδαλο Folli Follie: Τα πρόσωπα στο κρυφό ραντεβού με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ – Η διαδρομή των 80.000 ευρώ

Δημήτρης Ντόγκας

Μία μόνο ευχή…

Kon