Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Ξεκίνησε η παραγωγή προϊόντων καπνού της JTI στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ

«Ρουσφέτια» μέχρι το τέλος: Με την τελευταία τροπολογία έσβησαν το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ξεκίνησε, μόλις 2,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς τής ΣΕΚΑΠ, η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής προϊόντων καπνού της JTI στο εργοστάσιο της Ξάνθης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η JTI, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της, ξεκίνησε άμεσα την αναβάθμιση του εργοστασίου στην Ξάνθη και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στη νέα γραμμή παράγονται συσκευασίες bucket Camel και Winston, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή σε χώρες της ΕΕ.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επιχειρηματικού πλάνου για την ομαλή ένταξη του εργοστασίου στον όμιλο, ο διευθυντής της μονάδας, Azhaiyp Kozhakhmetov, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους σημειώνοντας: «Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην κοινή μας πορεία προς όλο και περισσότερες επιτυχημένες λειτουργίες του εργοστασίου».

Ωστόσο, ο πλήρης τεχνολογικός και λειτουργικός μετασχηματισμός του εργοστασίου θα πραγματοποιηθεί μέσω μίας σταδιακής διαδικασίας αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, καθώς η τεχνική ανάπτυξη του εργοστασίου προϋποθέτει σταδιακά βήματα εξέλιξης.

Η JTI διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στην αποστολή της για επιτυχή ενσωμάτωση της ΣΕΚΑΠ και τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου. Από την εξαγορά της 31ης Ιουλίου έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί αλλεπάλληλες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και τη δυναμική αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία διεξάγονται στη ΣΕΚΑΠ, καθώς και σε άλλα εργοστάσια της JTI στην Ευρώπη, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανταποκριθούν στις αναβαθμισμένες απαιτήσεις του εργοστασίου της Ξάνθης.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της χειρίστριας μηχανών παραγωγής της ΣΕΚΑΠ, Ελπινίκης Πετροπούλου: «Η εικόνα που είδα στο εργοστάσιο της Πολωνίας, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου εκεί, μου δημιούργησε την πεποίθηση ότι και η ΣΕΚΑΠ στο μέλλον θα γίνει μία υπερσύγχρονη επιχείρηση».

Στόχος της JTI είναι να καταστήσει τη ΣΕΚΑΠ μία ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα στην Ευρώπη. Σε αυτήν τη διαδρομή, οι εργαζόμενοι διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο με τη συμβολή τους στις ομαδικές προσπάθειες, προχωρώντας μπροστά μαζί, στο πλαίσιο της εταιρικής προσέγγισης για «Μία Ομάδα» της JTI.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η JTI τηρεί μία πολιτική δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων της και έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί ως κορυφαίος εργοδότης και βραβευθεί ως «Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον»: Το 2018, μεταξύ των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν στην Ελλάδα, η JTI Hellas αναγνωρίστηκε ως ο Νο.1 «Κορυφαίος Εργοδότης», ενώ το 2017 διακρίθηκε ως μία από τις 25 πολυεθνικές επιχειρήσεις με το «Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται, ότι η ΣΕΚΑΠ συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία-«πακέτο» για την εξαγορά της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK από τον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco Inc., ο οποίος ανήκει κατά 33% στο ιαπωνικό κράτος. Έκτοτε, με αυτήν την επένδυση στη ΣΕΚΑΠ, η JTΙ ενδυνάμωσε περαιτέρω τη δεύτερη θέση της στην ελληνική αγορά με την προσθήκη ενός επιπλέον μεριδίου αγοράς της τάξεως του 3%, αγγίζοντας έτσι το 26%, για να καταστεί η μόνη διεθνής εταιρεία παραγωγής συμβατικών προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Επιπλέον, η JTΙ αντιμετωπίζει τα εμπορικά σήματα της ΣΕΚΑΠ ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, στο οποίο θα επενδύσει περαιτέρω και θα συνεχίσει να αναπτύσσει σε βάθος χρόνου.

Στόχος της JTI είναι να διατηρήσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη ενσωματώνοντάς το στον Όμιλο, στα πρότυπα και τις επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της JTI, παρέχοντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την παραγωγική μονάδα, με οδηγό την ποιότητα και τις ανάγκες του καταναλωτή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Τεράστιο χτύπημα της ΕΛΑΣ σε παράνομα εργοστάσια καπνού και τσιγάρων: Είχαν από φορτηγά μέχρι και… τυπογραφείο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στο «φως» παράνομο εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων στην Αττική – Τεράστια τα διαφυγόντα κέρδη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Είδη καπνιστών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θέλουν καταναλωτές στα σούπερ μάρκερ

Evanthia Karra

Τέλος στα τσιγάρα με γεύση μέντας από σήμερα σε όλη την Ευρώπη

Συνελήφθη 52χρονος στη Θεσσαλονίκη με 2.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Δημήτρης Κατσάκος

Τασάκια… κάλπες στην Αθήνα – Μία έξυπνη παρέμβαση [εικόνα]

Evanthia Karra

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» του λαθρεμπορίου τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ [εικόνες & βίντεο]

Δημήτρης Κατσάκος

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα [εικόνα]

Δημήτρης Κατσάκος

Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και κατάσχεση 11.000 πακέτων