Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Welcome Pickups: Η Ελληνική startup που καλωσορίζει επισκέπτες σε πέντε χώρες

Ενα πιο προσωπικό καλωσόρισμα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ευελπιστεί να απευθύνει μέσα στο 2018 η Welcome Pickups.

Η startup των Αλέξανδρου Τρίμη και Σάββα Γεωργίου, η οποία συνεργαζόμενη με επαγγελματίες οδηγούς αναλαμβάνει να ικανοποιήσει το σύνολο των αναγκών ενός ταξιδιώτη (από τις μεταφορές ή τα προϊόντα που ενδεχομένως να θέλει να προμηθευτεί έως και προτάσεις γύρω από τη διασκέδαση ή την επιμόρφωσή του), έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα μόλις δύο χρόνων να επεκταθεί σε 5 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία) και 11 πόλεις.

Ανοιχτά ραντάρ

«Στόχος μας είναι κάθε μήνα να προσθέτουμε και δύο νέους προορισμούς, εξυπηρετώντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο Αλέξανδρος, προσθέτοντας πως στα «ραντάρ» της ομάδας βρίσκονται τόσο ευρωπαϊκές όσο και ασιατικές χώρες. «Είμαστε οι πρώτοι σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία και θέλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Τα… καύσιμα που θα δώσουν ώθηση για την περαιτέρω επέκταση της Welcome Pickups έβαλαν οι VentureFriends, Openfund και Melih Odemis, χρηματοδοτώντας τη startup με κεφάλαια ύψους 1,65 εκατ. ευρώ. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τη Welcome να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της και να καθιερωθεί παγκοσμίως. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την επόμενη πρόκληση, να λειτουργήσει, δηλαδή, σε 40 προορισμούς μέχρι το τέλος του 2018, δημιουργώντας ένα ισχυρό παγκόσμιο ταξιδιωτικό όνομα», σχολίασε σχετικά ο Απόστολος Αποστολάκης από τους VentureFriends. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 έως σήμερα η Welcome έχει «σηκώσει» συνολικά περί τα 2,3 εκατ. ευρώ, με την ομάδα να προσβλέπει σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης το α’ τρίμηνο του 2018.

Μετεξέλιξη του Dopios

Συνέχεια του Dopios, της πλατφόρμας που αναλάμβανε να «συνδέσει» τουρίστες και ντόπιους, αποτελεί η Welcome. Η λειτουργία της αρχικής εταιρίας βασιζόταν στην εξής λογική: Οποιος ντόπιος -Ελληνας ή ξένος- επιθυμούσε είχε τη δυνατότητα να «ανοίξει» ένα προφίλ, παρουσιάζοντας εν συντομία τον εαυτό του, αλλά και τις «εμπειρίες» που μπορούσε να προσφέρει. Η κοινότητα του Dopios αναπτύχθηκε σε 398 πόλεις και 87 χώρες, με τους ντόπιους να «αγγίζουν» τους 4.000. Η ομάδα, ωστόσο, ήδη προετοίμαζε το έδαφος για την εξέλιξή της.

Τα οφέλη

Περισσότεροι από 350 επαγγελματίες οδηγοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Welcome, με τον ιδρυτή της να επισημαίνει πως, σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα η συνεργασία γίνεται ως επί το πλείστον με τους οδηγούς ταξί. «Το όφελος γι’ αυτούς ξεπερνά τις 3.000 ευρώ/μήνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η νεοφυής επιχείρηση προσφέρει δύο εργαλεία παραγωγικότητας για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων BnB. Πρόκειται για το Welcome for Hotels, που βοηθά τα ξενοδοχεία με την ελαχιστοποίηση του φόρτου εργασίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την καλύτερη κατανόηση του πελατολογίου, και το Welcome for BnBs, το οποίο γεφυρώνει το ακανθώδες κομμάτι στην επικοινωνία μεταξύ οικοδεσποτών και ταξιδιωτών, συντονίζοντας την άφιξη και το che

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

[email protected]

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

«Μπάλλος»: Η κακοκαιρία σάρωσε την Εύβοια – Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση οικογένειας τουριστών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Ελλάδα ως φθινοπωρινός προορισμός, στην Süddeutsche Zeitung

Μαρίνα Μπενέκου

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Ας επικεντρωθούμε στη Γη και όχι στο διάστημα

Μαρίνα Μπενέκου

Οι 4 πυλώνες για την ανάκαμψη του τουρισμού

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στα 12 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΤτΕ: Αύξηση τουριστικής κίνησης 50% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι- Στο 30% του 2019 το επτάμηνο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το ράλι του Τουρισμού φέρνει (;) φοροελαφρύνσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορσική: Κοπάδια αγελάδες επιτίθενται σε τουρίστες- Κλείνουν παραλίες

Μαρίνα Μπενέκου

SZ: Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα από τον τουρισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom