Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

 Συνεργασία της Eurobank με τον Enterprise Greece

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας υπέγραψαν χθες ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Eurobank.

 Σημειώνεται πως ο Enterprise Greece έχει απευθύνει πρόσκληση σε οργανισμούς στην Ελλάδα, με σκοπό να στηρίξουν από κοινού την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους, στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον του διεθνούς εμπορίου.

 Η Eurobank ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και η συμφωνία επισφραγίστηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Σε κοινή ανακοίνωση των Enterprise Greece και Eurobank επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη ο συντονισμός κινήσεων και δράσεων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ισχυρές προκλήσεις, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατό». 

 Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η παροχή σύγχρονων και καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε εξειδικευμένη πληροφόρηση, που θα είναι χρήσιμη στην προσπάθεια ανάπτυξης της εξωστρέφειάς τους.

 Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, σε δηλώσεις του επισήμανε: «Η συνεργασία μας με την Eurobank αποτελεί επιστέγασμα της υποχρέωσής μας, ως Οργανισμού, να στεκόμαστε αρωγοί τόσο στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να εδραιώσουν την παρουσία τους εντός και εκτός συνόρων και να διεκδικήσουν μερίδιο μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά υψηλών απαιτήσεων, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσα από νέες επενδυτικές ευκαιρίες».

 Από την πλευρά του, ο Ελευθέριος Βλαχογιάννης, βοηθός γενικός διευθυντής Eurobank, επικεφαλής τομέα Global Transaction Banking, σημείωσε: «Η Eurobank, στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, κτίζει με συνέπεια ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και εξασφαλίζει πρωτοποριακές επιλογές, νέα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες για να στηρίξει τους Έλληνες επιχειρηματίες».

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Ιούλιο

Tinad

Kορωνοϊός: Αυτές οι επιχειρήσεις κλείνουν από σήμερα – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Μιχάλης Μάρδας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Όλες οι λεπτομέρειες και οι ΚΑΔ – Μέχρι 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Tinad

Καθαρά κέρδη 20,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο για τον ΟΠΑΠ

Δημήτρης Ντόγκας

Θετικές επιδόσεις κόντρα στην κρίση για τον όμιλο «Μυτιληναίος»

Δημήτρης Ντόγκας

Έρευνα ΕΣΕΕ: Πτώση των πωλήσεων, αλλά και «αντοχή» στα λουκέτα

Tinad

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Με 150 εκατ. ευρώ ενισχύει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Tinad

Παρατείνεται η αναστολή πληρωμών φόρων – Ποιους αφορά

Tinad

«Φρέσκο» χρήμα στην αγορά – Ανοίγει η στρόφιγγα προς επιχειρήσεις

Ανδρέας Ντίνης