Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

 Συνεργασία της Eurobank με τον Enterprise Greece

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας υπέγραψαν χθες ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Eurobank.

 Σημειώνεται πως ο Enterprise Greece έχει απευθύνει πρόσκληση σε οργανισμούς στην Ελλάδα, με σκοπό να στηρίξουν από κοινού την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους, στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον του διεθνούς εμπορίου.

 Η Eurobank ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και η συμφωνία επισφραγίστηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Σε κοινή ανακοίνωση των Enterprise Greece και Eurobank επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εν μέσω της πανδημικής κρίσης, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη ο συντονισμός κινήσεων και δράσεων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ισχυρές προκλήσεις, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατό». 

 Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η παροχή σύγχρονων και καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε εξειδικευμένη πληροφόρηση, που θα είναι χρήσιμη στην προσπάθεια ανάπτυξης της εξωστρέφειάς τους.

 Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, σε δηλώσεις του επισήμανε: «Η συνεργασία μας με την Eurobank αποτελεί επιστέγασμα της υποχρέωσής μας, ως Οργανισμού, να στεκόμαστε αρωγοί τόσο στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να εδραιώσουν την παρουσία τους εντός και εκτός συνόρων και να διεκδικήσουν μερίδιο μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά υψηλών απαιτήσεων, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσα από νέες επενδυτικές ευκαιρίες».

 Από την πλευρά του, ο Ελευθέριος Βλαχογιάννης, βοηθός γενικός διευθυντής Eurobank, επικεφαλής τομέα Global Transaction Banking, σημείωσε: «Η Eurobank, στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, κτίζει με συνέπεια ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και εξασφαλίζει πρωτοποριακές επιλογές, νέα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες για να στηρίξει τους Έλληνες επιχειρηματίες».

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη φάση της ανάκαμψης με έμφαση στις θέσεις εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

13.984 νέες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών – Πότε λήγει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σμυρλής στον Ε.Τ.: Η Βόρεια Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελ Σαλβαδόρ: Το Bitcoin σημειώνει πτώση 20%, την πρώτη μέρα που η χώρα το υιοθετεί ως επίσημο νόμισμα

Μαρίνα Μπενέκου

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Σανίδα σωτηρίας για 6 στις 10 επιχειρήσεις

Στο κυνήγι των φοροφυγάδων: Πρόστιμα «φωτιά» αντί «λουκέτου» σε 15 κλάδους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μηδενικά ενοίκια: Οι επιχειρήσεις που δεν θα πληρώσουν τον Ιούλιο – Όλη η λίστα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκταμίευση νέων δανείων με το… σταγονόμετρο – Ασφυξία στις επιχειρήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom