Ελεύθερος Τύπος
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Peugeot παρουσίασε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πανδημία

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο γαλλικός όμιλος PSA ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά τις αρνητικές επιδράσεις που υπήρχαν από την πανδημία COVID-19.

Επίσης, τα ανώτατα στελέχη του ομίλου δήλωσαν ότι παρατηρήθηκε μία ισχυρή ανάκαμψη στις πωλήσεις τον Ιούνιο, η οποία έχει επεκταθεί και τον Ιούλιο. Οι μετοχές της PSA αυξήθηκαν περισσότερο από 3% στις πρώτες συναλλαγές.

Η κερδοφορία του ομίλου έχει προέλθει κυρίως από την επικέντρωση των πωλήσεων σε ακριβότερα μοντέλα, όπως τα SUV, όπως σημειώνει το Reuters. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κάρλος Ταβάρες, η PSA διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τα έξοδα παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 παρέμειναν επίσης σε θετικά επίπεδα, στα 595 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήταν 1,83 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο. Ο Ταβάρες ανέφερε στους αναλυτές ότι η συγχώνευση με την FCA -η οποία πρόκειται να δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με το όνομα «Stellantis»- είναι ακόμη στο τραπέζι και θα έπρεπε να είχε κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέστειλαν την έρευνά τους για την προτεινόμενη συγχώνευση, ενώ περιμένουν νέα στοιχεία. Οι Αρχές ανταγωνισμού εξέτασαν και το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των FCA και PSA στα φορτηγά.

Προτεινόμενα για εσάς

Με ισχυρά όπλα απέναντι στον καρκίνο του προστάτη

Leonidas Kallidonis

Μειώθηκαν κατά 18,9% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Αύγουστο

Kon

To Peugeot 3008 στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Τι να κάνετε αν δείτε αίμα στα ούρα ή το σπέρμα

Leonidas Kallidonis

Επτά μύθοι σχετικά με τον προστάτη, που δεν πρέπει να πιστεύετε

Leonidas Kallidonis

Η δακτυλική εξέταση του προστάτη παραμένει απαραίτητη

Leonidas Kallidonis

Καρκίνος προστάτη: δεν χρειάζεται πάντα “νυστέρι”

Leonidas Kallidonis

Peugeot: Προνομιακά πακέτα συντήρησης για αυτοκίνητα 5ετίας και άνω

Πότε χτυπάει «καμπανάκι» για καρκίνο προστάτη

Leonidas Kallidonis