Ελεύθερος Τύπος
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Honda, Mini και Rolls-Royce αναστέλλουν την παραγωγή αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυξάνεται η λίστα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που διακόπτουν την παραγωγή αυτοκινήτων, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Honda, θα αναστέλλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Swindon, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Honda, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των αυξανόμενων δυσκολιών με τις αλυσίδες εφοδιασμού και για την προστασία των εργαζομένων.

Η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει να επαναλάβει την παραγωγή στις 6 Απριλίου, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία θα πάρει την τελική της απόφαση για την επανεκκίνηση της μονάδας παραγωγής μετά την ενημέρωση που θα έχει από τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, καθώς και από τις συνθήκες αγοράς και εφοδιασμού, αναφέρει το Automotive News Europe.

Το εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει το Civic hatchback για την ευρωπαϊκή αγορά ενώ η μονάδα παραγωγής της Honda στις ΗΠΑ κλείνει οριστικά το 2021 στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η Honda, επίσης σταματά προσωρινά την παραγωγή στη Βόρεια Αμερική για έξι ημέρες λόγω της μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων από την επιδημία του κορωναϊού. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναστείλει την παραγωγή στις 23 Μαρτίου και σχεδιάζει να επιστρέψει στην παραγωγή στις 31 Μαρτίου.

Η Honda δεν ανακοίνωσε αν το εργοστάσιό της στην Τουρκία θα αναστείλει την παραγωγή.

Η Mini και η Rolls-Royce θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απόφαση του BMW Group, να διακοπεί η κατασκευή αυτοκινήτων λόγω της επιδημίας.

Η Mini, θα κλείσει τα τρία εργοστάσια της στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου. Η Mini κατασκευάζει αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, τους κινητήρες της Hams Hall και τα εξαρτήματα του αμαξώματος στο Swindon.

Η Mini, αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία της για να προστατέψει τους υπαλλήλους της και να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες μετά την μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Nedcar, στην Ολλανδία που συνεργάζεται και κατασκευάζει μερικά μοντέλα Mini, θα κλείσει επίσης, επιβεβαίωσε η BMW.

Η Rolls-Royce δήλωσε ότι θα σταματήσει επίσης την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Goodwood, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Δευτέρα 23/3/2020 για δύο εβδομάδες, ενώ θα διακόψει την παραγωγή και για ακόμη δύο εβδομάδες που έχει ήδη προγραμματιστεί για την περίοδο του Πάσχα.

Η μάρκα δήλωσε ότι το διοικητικό προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είτε στο σπίτι.

Η BMW δήλωσε ότι πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και στο Rosslyn της Νότιας Αφρικής μέχρι τις 19 Απριλίου, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού και της χαμηλότερης ζήτησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

7 Αναβαθμισμένα Μοντέλα Honda στην Ευρώπη το 2021

Kon

Σημαντικές αναβαθμίσεις για τα Honda CRF300 του 2021

Kon

Ride that Monkey: Ο Γύρος του Κόσμου με ένα Honda Monkey

Kon

Εκατό Honda GTR150 για την Ελληνική Αστυνομία

Kon

Βαθμολογία 5 αστέρων για το Honda Jazz στις δοκιμές Euro NCAP

Kon

Design και τεχνολογία: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Honda e

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

F1: Το 2021 θα είναι η τελευταία σεζόν για την Honda

Kon

Το νέο MINI Countryman έφτασε στην Ελλάδα

Kon

H Honda παρουσιάζει τις εκδόσεις e:HEV και Crosstar για το Jazz