Ελεύθερος Τύπος
ECO CARS

To ηλεκτρικό Hyundai KONA ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως

Newsroom eleftherostypos.gr

Το KONA Electric, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai, ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 παγκόσμιων πωλήσεων.

Οι συνολικές πωλήσεις του KONA Electric ανήλθαν σε 103.719 μονάδες στα τέλη Ιουνίου – μόλις δύο χρόνια από την έναρξη κυκλοφορία του. Οι πωλήσεις του, εκτός της εγχώριας αγοράς της Κορέας, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τo 75% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Το KONA Electric διακρίνεται για την κορυφαία αυτονομία των 449 χλμ. (619 χλμ. εντός πόλης), τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης καθώς και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης.

Τον Απρίλιο του 2020, τα TopGear Electric Awards ανέδειξαν το Kona Electric ως το “Καλύτερο Μικρό Οικογενειακό Αυτοκίνητο”, με βάση την απόδοσή του διασχίζοντας 9 Ευρωπαϊκές χώρες σε ένα 24ωρο διανύοντας 1.600 χλμ. Παράλληλα, το US News & World Report βράβευσε το KONA Electric ως το “Καλύτερο Ηλεκτρικό Όχημα”. Το 2019, η WardsAuto συμπεριέλαβε το KONA Electric στη λίστα των αυτοκινήτων με τους 10 καλύτερους κινητήρες. Το 2018, η Auto Express ανέδειξε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai, KONA Electric, ως το πιο “Προσιτό Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς”. Επιπρόσθετα, η παρουσία του KONA Electric έπαιξε σημαντικό ρόλο στο βραβείο Best Car of the Year της Ισπανικής εφημερίδας ABC που απέσπασε το Hyundai KONA. Το συμβατικό KONA κατέκτησε επίσης το 2019 North American Utility Vehicle of the Year.

Βασιζόμενη στην επιτυχημένη κληρονομιά του KONA Electric, η Hyundai Motor Company επικεντρώνει την μακροπρόθεσμη στρατηγική της στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει 560.000 ηλεκτρικά οχήματα, επιπρόσθετα των υδρογονοκίνητων (FCEV) μοντέλων της.

Προτεινόμενα για εσάς

Εκπληκτικό αποτέλεσμα για την Hyundai στο Ράλι Εσθονίας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

H Hyundai στην κορυφή των βραβείων 2020 Future Mobility of the Year

Η Hyundai παρουσίασε το μέλλον του υδρογόνου στην έκθεση H2 Mobility + Energy Show 2020 

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Hyundai λανσάρει τη μάρκα IONIQ αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Hyundai ανεπτυξε νέες τεχνολογίες κλιματισμού για τη διασφάλιση καθαρού αέρα στο εσωτερικό των οχημάτων της

Veloster N ETCR – Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Hyundai

Hyundai KΟΝΑ Electric : Το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV έφτασε στην Ελλάδα

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Michael Cole: Ο νέος Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Νέο Hyundai KONA Hybrid 1.6 141 ίππων