Ελεύθερος Τύπος
ECO CARS

H DS Automobiles 1η Premium Μάρκα στην Ευρώπη στις Εκπομπές CO2

Newsroom eleftherostypos.gr

Η DS Automobiles συνεχίζει δυναμικά στην ενεργειακή μετάβαση που έχει ξεκινήσει για τη γκάμα της.

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε στη Formula E από τους παγκόσμιους τίτλους των DS TECHEETAH και Jean-Éric Vergne, η γκάμα E-TENSE είναι το σημείο αναφοράς σε μια premium αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στους αγώνες της Formula E, ώθησε τη Μάρκα να λάβει ανταγωνιστικές τεχνικές αποφάσεις, προς όφελος των πελατών και την περαιτέρω μείωση στο μέσο όρο των εκπομπών CO2 που προκύπτει από το σύνολο των μοντέλων της γκάμας.

Από το 2019 στην Ευρώπη, τα DS 3 CROSSBACK και DS 7 CROSSBACK είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρικές εκδόσεις. Το DS 9 έρχεται στη συνέχεια με μια σειρά κυρίως υβριδικών plug-in εκδόσεων, με απόδοση από 225 έως 360 ίππους.

Στην κατηγορία των premium εταιρειών με μοντέλα που διαθέτουν υβριδικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις, η DS Automobiles είναι στην κορυφή με μέσο όρο 79,9g /km CO2 κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι υπόλοιποι premium κατασκευαστές εμφανίζονται με εκπομπές CO2 πάνω από 110g/km.

Η επίδοση αυτή, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς στην έρευνα και την ανάπτυξη που οδήγησε στο σχεδιασμό των DS 3 CROSSBACK και DS 7 CROSSBACK. Η αποδοτικότητά τους βασίζεται στις εξαιρετικά προηγμένες πλατφόρμες που μπορούν να φιλοξενήσουν συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, καθώς επίσης και ηλεκτροκινητήρες με τις μπαταρίες τους, έχοντας κορυφαία χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και μειωμένη φερόμενη μάζα – χαρακτηριστικά που τις τοποθετούν στην κορυφή ανάμεσα στις ανταγωνιστικές προτάσεις.

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Formula E την περασμένη σεζόν, η κυριαρχία μέχρι στιγμής στη φετινή κατάταξη, αλλά και η καθημερινή παρουσία των μοντέλων της DS Automobiles στους δρόμους ανά τον κόσμο, υπογραμμίζει την ηγετική θέση της premium Γαλλικής Μάρκας.

Προτεινόμενα για εσάς

Οι τιμές για το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense

Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό DS3 Crossback E-Tense

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

DS MATRIX LED VISION: Νέα τεχνολογία στην κατηγορία των B-SUV

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Νέο Webseries από την DS Automobiles

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

DS AERO SPORT LOUNGE: Η τέχνη του ταξιδιού

Παρουσιάστηκαν τα DS 9 & DS AERO SPORT LOUNGE

Η DS Automobiles πανηγυρίζει νίκη και διπλή παρουσία στο podium του αγώνα στο Μαρόκο

Η DS Automobiles στο 2ο σκαλί του βάθρου στο E-Prix του Mexico City

Σωτήρης Παπαδήμας

H DS αποκαλύπτει το μονοθέσιο με το οποίο θα υπερασπιστεί τον τίτλο στη Formula E

Σωτήρης Παπαδήμας