ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ECO CARS

Η νέα εφαρμογή Free2Move Services της Opel για οδηγούς EV

Newsroom eleftherostypos.gr

Εντοπίστε σταθμούς φόρτισης, πληρώστε με τιμολόγιο και προετοιμαστείτε για όλα τα ενδεχόμενα. Η νέα εφαρμογή Free2Move Services σας βοηθά να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Οι οδηγοί του Opel Corsa-e ή του Grandland X plug-in hybrid μπορούν να γίνουν συνδρομητές στο “Charge My Car” service pack με 4,99€ το μήνα (Λιανική τιμή συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία) και να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής.

Η λειτουργία εντοπισμού σημείων φόρτισης περιλαμβάνει όλους τους καταχωρημένους σταθμούς φόρτισης σε ένα χάρτη. Εκτός από την ακριβή διεύθυνση, παρέχει και πληροφορίες διαθεσιμότητας του σταθμού για την ώρα που έχει εισαχθεί στην αναζήτηση. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του Corsa-e, η καθοδήγηση διαδρομής λαμβάνει υπόψιν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την ανάσχεση της κυκλοφορίας, τους κλειστούς δρόμους και τις καιρικές συνθήκες – παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο το χρόνο άφιξης αλλά και την αυτονομία του Corsa-e. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, το σύστημα πλοήγησης υπολογίζει τη βέλτιστη διαδρομή και προτείνει στάσεις και σημεία για επαναφόρτιση. Η εφαρμογή απλουστεύει τη διαχείριση στόλου και αποφεύγει την περιττή γραφειοκρατία για οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων, συγκεντρώνοντας όλες τις δαπάνες φόρτισης σε ένα μηνιαίο τιμολόγιο.

Η εφαρμογή, που συγκεντρώνει σε ένα πακέτο όλες τις υπηρεσίες του τομέα ηλεκτροκίνησης, είναι προϊόν του προγράμματος Free2Move του Ομίλου PSA. Το portfolio το Free2Move περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες, πέραν αυτής της ηλεκτροκίνησης.

“Charging Pass” για ταυτοποίηση και τιμολόγηση

Οι πελάτες που είναι συνδρομητές στο “Charge My Car” service pack λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου ένα “Charging Pass”, που λειτουργεί ως ταυτοποίηση στους σταθμούς φόρτισης. Όταν κάνει εγγραφή ο πελάτης, ορίζει μία πιστωτική κάρτα για μηνιαία χρέωση των δαπανών φόρτισης του Corsa-e ή του Grandland X plug-in hybrid. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων: η εφαρμογή εμφανίζει όχι μόνο τον τρέχοντα λογαριασμό αλλά παρέχει πρόσβαση και σε παλιότερα τιμολόγια. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η συγκέντρωση μεμονωμένων αποδείξεων, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά καύσιμα.

Για την ανεύρεση του επόμενου σταθμού φόρτισης, η εφαρμογή Free2Move Services μπορεί τώρα να επιλέξει από 140.000 και πλέον σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Δυναμική καθοδήγηση διαδρομής με γνώμονα την κυκλοφορία, τον καιρό και την κατάσταση φόρτισης

Η εφαρμογή Free2Move Services θέτει πρότυπα στο δυναμικό προγραμματισμό διαδρομής. Εάν η κατάσταση της κυκλοφορίας ή η κατανάλωση ενέργειας αλλάξουν, τότε προσαρμόζεται όχι μόνο η καθοδήγηση διαδρομής αλλά και ο προγραμματισμός για την επόμενη στάση επαναφόρτισης. Για παράδειγμα, εάν το κλείσιμο ενός δρόμου απαιτεί μεγάλη παράκαμψη, η εφαρμογή προτείνει στάση για επαναφόρτιση νωρίτερα. Το πρόγραμμα προτείνει επίσης βέλτιστη διάρκεια επαναφόρτισης, για την ταχύτερη δυνατή άφιξη στον προορισμό. Εάν για παράδειγμα η μπαταρία επαναφορτιστεί στο 70% αντί του 80% της συνολικής φόρτισης, η εφαρμογή αναπροσαρμόζει τις οδηγίες πλοήγησης ως την επόμενη στάση.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Opel είναι έτοιμη για την εποχή της ηλεκτροκίνησης

Kon

Βίντεο-Ανασκόπηση του 2020 για την Opel

Kon

Το Opel Corsa-e νικητής του πρώτου FIA E-Rally

Kon

H Opel παρουσιάζει τις εκδόσεις Ultimate και GS-Line για το νέο Mokka

Kon

Το Opel Corsa-e Rally πρωτοπορεί στην εξέλιξη προτύπων ασφαλείας

Kon

Οδηγούμε το Opel Corsa-e και ανακαλύπτουμε τις ιδιαιτερότητές του

Κινούμαι ηλεκτρικά: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση της αίτησης και όλες οι απαντήσεις στις απορίες

Μιχάλης Μάρδας

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση – Πόσα χρήματα θα δίνει το κράτος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα – Η διαδικασία

Μιχάλης Μάρδας

Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση