Ελεύθερος Τύπος
ECO CARS

Ε-up!: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το μικρό ηλεκτροκίνητο Volkswagen

Roberto Boni

Το ηλεκτρικό VW e-up! αναβαθμίζεται σε σημαντικούς τομείς, όπως η μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία και η δυνατότητα ταχυφόρτισης σε συνεχές ρεύμα.

36,8 kWH

H αυξημένη απόδοση της μπαταρίας προσφέρει αυτονομία μέχρι και 260 χλμ.

ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

Το ανανεωμένο e-up! προσφέρει την γνωστή από τα υπόλοιπα μοντέλα ουδέτερη οδική συμπεριφορά, ενώ ο χρήστης του μπορεί να ρυθμίσει σε πέντε διαφορετικά στάδια την ένταση της ανάκτησης της ενέργειας κατά την επιβράδυνση, ανάλογα τις προτιμήσεις του και την διαδρομή. Αντίστοιχα της κατασκευής είναι και τα νούμερα που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας: 83 ίπποι, 212 Nm ροπής και 1.160 κιλά βάρους τους αμαξώματος. Φυσικά οι επιδόσεις δεν αποτελούν σημείο αναφοράς, με το «0-100 χλμ./ώρα» να επιτυγχάνεται σε 11,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

40 kW

Είναι η μέγιστη απόδοση ενός ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος, μέσω του οποίου φορτίζεται η μπαταρία του e-up!

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το e-up! είναι ευρύχωρο και καλοφτιαγμένο και μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Δεν λείπει φυσικά από την κεντρική κονσόλα η ειδική θέση όπου προσαρμόζεται το smartphone και αυτό, με την ειδική εφαρμογή της VW, μετατρέπεται σε σύστημα infotainment, πλοήγησης και on-board computer.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Η σημαντικότερη αλλαγή σε ότι αφορά το τεχνικό σκέλος του e-up! είναι η τοποθέτηση μίας μεγαλύτερης μπαταρίας, με διπλάσια απόδοση, σε σχέση με τον προκάτοχό του, που φτάνει αισίως τα 36,8 kWh. Από αυτά τα 32,3 kWh μπορούν να χρησιμοποιούνται αποδοτικά, ενώ η ανακοινώσιμη ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 260 χλμ. Μία επίσης καινοτομία είναι η δυνατότητα φόρτισης 40 kW, χάρη στην οποία το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας μπορεί να φορτιστεί μόλις σε μία ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Στο τιμόνι του ανανεωμένου Volkswagen Passat

Το εξωτερικό design του VW ID.4 με αεροδυναμικό συντελεστή 0.28 Cd

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η VW ξεκίνησε την παραγωγή του ID4 EV στη Γερμανία

Κινούμαι ηλεκτρικά: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση της αίτησης και όλες οι απαντήσεις στις απορίες

Μιχάλης Μάρδας

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση – Πόσα χρήματα θα δίνει το κράτος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα – Η διαδικασία

Μιχάλης Μάρδας

Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση

«Volkswagen MORE for you»: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα απόκτησης ενός Volkswagen

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

To Volkswagen T-Roc Cabriolet έφτασε στην ελληνική αγορά

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Hyundai αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού “Prophecy”