Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η συνεργασία της Peugeot με την γαλλική Focal

Newsroom eleftherostypos.gr

Ήδη από το 2014, αλλά ακόμη περισσότερο από το 2016 με το λανσάρισμα των νέων 3008 & 5008, η Peugeot διατηρεί συνεργασία με το γαλλικό brand Focal για το σχεδιασμό των hi-fi συστημάτων των αυτοκινήτων της.

Οι δύο κατασκευαστές μοιράζονται τα ίδια ιδανικά ως προς τις αξίες της κάθε μάρκας, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για μία εξαιρετική συνεργάσία. Η Focal είναι αναγνωρισμένη ως ηγέτης στην κατασκευή λύσεων hi-fi. Με έδρα της την πόλη Saint-Étienne, στη Γαλλία, η εταιρία κατασκευάζει μεγάφωνα και πολυμέσα για οικιακή χρήση, ηχητικά συστήματα για το αυτοκίνητο, ειδικά μεγάφωνα για στούντιο ηχογράφησης και εξειδικευμένα ακουστικά.

Όλα τα προϊόντα της Focal σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Γαλλία. Μάλιστα, απολαμβάνουν σχεδόν 40 ετών καινοτομίας στις ακουστικές τεχνολογίες. Οι μηχανολόγοι της Focal ενεπλάκησαν από πολύ νωρίς σε ένα νέο project αναφορικά με το αυτοκίνητο: από τον πρώτο κιόλας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, πολλά κριτήρια ήταν αποφασιστικής σημασίας, ώστε να δοθεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, με σεβασμό στα κριτήρια διάταξης, ακουστικότητας και επίδοσης.

Από το 2014 η κοινή πορεία μεταξύ Peugeot και Focal  έχει προσφέρει ευχαρίστηση σε πληθώρα οδηγών και επιβατών. Το εσωτερικό των μοντέλων της Peugeot έχει δεχθεί μεγάλη ανάπτυξη, τόσο μέσα από τη λεπτή διαχείριση της ενσωμάτωσης των ηχείων, η οποία κατευθύνεται πολύ πιο μακριά από μία απλή τοποθέτηση στην καμπίνα των οχημάτων, όσο και μέσα από την ευρύτερη στρατηγική που εγγυάται την υψηλή ποιότητα του τελικού ηχητικού αποτελέσματος. Οι προηγμένες βελτιώσεις αναφορικά με τον ήχο στις πόρτες, την πυκνότητα στις στεγανοποιημένες μεμβράνες, τα πλαστικοποιημένα τζάμια, τον πίνακα οργάνων και τις προστατευτικές γρίλιες είναι αυτές που εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των συστημάτων hi-fi της Peugeot .

Τα συστήματα hi-fi Focal της Peugeot εφοδιάζουν τόσο τα concept cars της μάρκας, όπως το e-Legend και όλα όσα αφορούν το όραμα της Peugeot για αυτόνομη οδήγηση, όσο και τα μοντέλα 508, 508 SW, αλλά και τα SUV 2008,3008 και 5008.

Προτεινόμενα για εσάς

To Peugeot 3008 στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Peugeot παρουσίασε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πανδημία

Peugeot: Προνομιακά πακέτα συντήρησης για αυτοκίνητα 5ετίας και άνω

Προτεραιότητα της Peugeot η ανακυκλωσιμότητα των υλικών

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Επιλεγμένα μεταχειρισμένα από την Peugeot

Καλοκαιρινές προσφορές με το πρόγραμμα Peugeot Summer Sales

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εισαγωγέων αυτοκινήτου

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Συνέντευξη με την Κορίνα Βαλυράκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Peugeot

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Πόσα Peugeot έχουν κερδίσει τον τίτλο του “Car Of The Year”;