Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο Carlos Tavares, CEO του ομίλου PSA, ψηφίστηκε “2020 World Car Person of the Year”

Newsroom eleftherostypos.gr

86 δημοσιογράφοι, μέλη της επιτροπής των Παγκοσμίων Βραβείων Αυτοκινήτου (WCA) από 24 χώρες, εξέλεξαν, έπειτα από μυστική ψηφοφορία τον Carlos Tavares, CEO του ομίλου PSA, 2020 World Car Person of the Year.

Ο Carlos Tavares θα δώσει το «παρών» στο New York International Auto Show την Τετάρτη, 8 Απριλίου, ώστε να παραλάβει το βραβείο στο πλαίσιο της σχετικής απονομής των “World Car Awards 2020”. Τα πολυάριθμα σημαντικά επιτεύγματα του Tavares τον περασμένο χρόνο τον οδήγησαν στην επιλογή των μελών της επιτροπής έναντι πολλών άλλων εξαιρετικά εντυπωσιακών στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, μηχανικών, σχεδιαστών και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών των επιτευγμάτων, ο Carlos Tavares, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PSA, μετέτρεψε σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης αναγνωρισμένες μάρκες από το χαρτοφυλάκιο των σημάτων του, επέστρεψε την εταιρεία στην κερδοφορία και επέστρεψε την Opel σε κερδοφορία σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης, διαπραγματεύτηκε τη συγχώνευση των PSA και FCA, που δημιούργησαν τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, θα προωθήσουν την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης και της κινητικότητας και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς στην Κίνα και πέραν αυτής.

Επιπλέον, όπως σχολίασε ένας κριτής του WCA, «η ήρεμη, αξιοπρεπής, μετριοπαθής και εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγισή του θέτει σε κρίμα κάποια άλλα στελέχη. Στην καρδιά της (η επιτυχία του) είναι η κατανόηση των αναγκών των πελατών, αλλά όλα υποστηρίζονται με απίστευτη επιχειρησιακή διάθεση. Ότι αυτός εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι ένας αξιοπρεπής τύπος είναι το κερασάκι στην τούρτα!»

Ο Carlos Tavares δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να λάβω αυτό το διάσημο βραβείο, το οποίο θέλω να αφιερώσω σε όλους τους υπαλλήλους του Groupe PSA, στους υπεύθυνους και απαιτητικούς κοινωνικούς εταίρους του και στο εποπτικό συμβούλιο που εγγυάται αποτελεσματική διακυβέρνηση. Επειδή μεταξύ των αξιών μας ‘κερδίζουμε μαζί, ευκινησία, αποτελεσματικότητα’ περιλαμβάνεται και η δύναμη της συλλογικής εξουσίας, δέχομαι στο όνομα όλων μας την τιμή που μου κάνατε με ταπεινότητα».

Παρακολουθήστε ένα video για τις εξελίξεις στον όμιλο PSA μέσα στο 2020 παρακάτω:

Προτεινόμενα για εσάς

Τι να κάνετε αν δείτε αίμα στα ούρα ή το σπέρμα

Leonidas Kallidonis

Η Peugeot παρουσίασε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πανδημία

Επτά μύθοι σχετικά με τον προστάτη, που δεν πρέπει να πιστεύετε

Leonidas Kallidonis

Η δακτυλική εξέταση του προστάτη παραμένει απαραίτητη

Leonidas Kallidonis

Καρκίνος προστάτη: δεν χρειάζεται πάντα “νυστέρι”

Leonidas Kallidonis

Πότε χτυπάει «καμπανάκι» για καρκίνο προστάτη

Leonidas Kallidonis

Συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA

«Άλμα» στις τιμές των μετοχών Peugeot και FCA μετά από φήμες περί συγχώνευσης