Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Οργανωτικές αλλαγές στη Mercedes-Benz Ελλάς

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Σε συνέχεια της αποχώρησης του Νικολάου Πρέζα από τη Mercedes-Benz Ελλάς, ο οποίος διατηρούσε τον τίτλο του Sales & Marketing Director Mercedes-Benz Cars, η Εταιρεία προέβη σε γενικότερη αναδιάρθωση του τμηματος Πωλήσεων & Marketing Επιβατηγών Αυτοκινήτων.

Από τις 17 Φεβρουαρίου 2020, δύο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της Εταιρείας αναβαθμίζονται, ώστε να διοικούν την ομάδα των Πωλήσεων και Marketing των Επιβατικών Οχημάτων της Mercedes-Benz Ελλάς. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα Fleet Sales & Used Cars MBC Senior Manager, κύριο Θεόδωρο Καραγιάννη (πάνω), ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για το σύνολο των καναλιών πωλήσεων, καλύπτοντας τη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Sales Senior Manager και τον μέχρι αυτήν τη στιγμή Διευθυντή Επικοινωνίας, κύριο Παναγιώτη Ριτσώνη (κάτω), ο οποίος αναβαθμίζεται στη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Marketing Senior Manager, αναλαμβάνοντας την κεντρική ευθύνη των Προϊόντων, της Διαχείρισης, της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Τόσο ο κύριος Καραγιάννης, όσο και ο κύριος Ριτσώνης θα αναφέρονται απ’ ευθείας στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-Benz Ελλάς, κύριο Ιωάννη Καλλίγερο.

O κύριος Θεόδωρος Καραγιάννης είναι απόφοιτος Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του πανεπιστημίου του Stafford και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο του London Metropolitan & Marketing του ALBA. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes-Benz Ελλάς τον Σεπτέμβριο του 2014, αναλαμβάνοντας με επιτυχία το τμήμα Εταιρικών Πωλήσεων, ενώ στην πορεία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη πωλήσεων Μεταχειρισμένων Οχημάτων: «Mercedes-Benz Certified Pre-Owned», καθώς και στη δραστηριότητα ενοικίασης της εταιρείας, StarRent. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου έχοντας διαχειριστεί θέσεις ευθύνης Πωλήσεων & Marketing στις εταιρείες Toyota Ελλάς και Kosmocar-Αudi.

Ο κύριος Παναγιώτης Ριτσώνης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Financial Services Management από το University of Surrey. Αμέσως μετάαπό τις μεταπτυχιακές σπουδές του εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes-Benz Hellas ως Management Trainee. Στα δεκαπέντε περίπου έτη, που εργάζεται στην εταιρεία, έχει απασχοληθεί τόσο στο τμήμα Επαγγελματικών όσο και στο τμήμα Επιβατηγών αυτοκινήτων και έχει αναλάβει αναβαθμισμένες θέσεις ευθύνης με εντυπωσιακό επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, διατηρώντας τα τελευταία 6,5 χρόνια τη θέση του Marketing Communications Senior Manager όπου έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά στην επικοινωνία της μάρκας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Mercedes-Benz επεκτείνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της

Δοκιμάζουμε την νέα Mercedes-Benz GLB

Ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εισαγωγέων αυτοκινήτου

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η νέα Mercedes-Benz GLΑ: Μεγαλύτεροι χώροι, περισσότερη ασφάλεια

Συνέντευξη με τον Όλα Σελένιους, CEO της Mercedes: Εξισορροπώντας τα άκρα

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Mercedes-Benz Ελλάς συνδράμει στην Εθνική μάχη κατά της πανδημίας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Δοκιμάζουμε τη νέα γενιά της Mercedes B-Class

Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας E-Class και άλλες σημαντικές παρουσιάσεις

Σωτήρης Παπαδήμας

Ειδική έκδοση Mercedes Vito Tourer Dark Edition

Σωτήρης Παπαδήμας