Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Αύξηση των πωλήσεων της KIA Motors στην παγκόσμια αγορά τον Ιανουάριο του 2020

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Η KIA Motors Corporation ανακοίνωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις για τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα οχήματα ελεύθερου χρόνου (RVs) και τα επαγγελματικά οχήματά της για τον Ιανουάριο του 2020. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τις 215.112 μονάδες, που αντιπροσωπεύουν μια αύξηση 2,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Οι πωλήσεις στην Κορέα παρουσίασαν μια μικρή μείωση στις 37.050 μονάδες, από 38.010 πέρυσι, λόγω της μείωσης των εργάσιμων ημερών στη χώρα ως συνέπεια των μεγάλων αργιών για το Νέο Έτος. Οι πωλήσεις χαρακτηρίστηκαν από την επιτυχία του ολοκαίνουργιου K5 fastback της 3ης γενιάς που παρουσιάστηκε στην αγορά το Δεκέμβριο του 2019, καθώς και από τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του compact SUV Seltos.

Οι πωλήσεις εκτός Κορέας αυξήθηκαν κατά 3,6% στις 178.062 μονάδες, έναντι 171.860 μονάδων στο προηγούμενο έτος. Το SUV Niro, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών (HEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) εκδόσεών του, συνέβαλε στην ανάπτυξη με μια αύξηση 27,5%, καθώς οι πωλήσεις του έφτασαν τις 9.587 μονάδες.

Το SUV Sportage ήταν το παγκόσμιο best seller της KIA, με πωλήσεις 29.996 μονάδων, ενώ ακολουθεί το Rio (Pride) με 18.980 μονάδες. Η KIA Motors αναμένει μια νέα δυναμική πωλήσεων, χάρη σε ένα «χρυσό κύκλο» νέων μοντέλων, που θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει την τάση χαμηλής ανάπτυξης που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Να σημειώσουμε ότι στην ελληνική αγορά η KIA μπαίνει σε μια δυναμική τροχιά πωλήσεων, αφού πλέον συμπληρώθηκε όλη η γκάμα της με την προσθήκη του νέου XCeed και την πλήρη διαθεσιμότητα όλων των εκδόσεων του Stonic.

Αυτά τα δύο οδήγησαν την KIA να καταλάβει μια θέση στην πρώτη δεκάδα με 382 πωλήσεις , έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει μερίδιο 5,5% της αγοράς, που αντιστοιχεί σε 332 ταξινομήσεις νέων οχημάτων, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στις λιανικές πωλήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Νέο λογότυπο και σλόγκαν για την KIA

Kon

Η KIA επενδύει 70 εκατ. ευρώ στην παραγωγή κινητήρων στην Ευρώπη

Kon

5ετής επέκταση της συνεργασίας Kia & Nadal 

Ρεκόρ μεριδίου της Kia στην Ευρώπη λόγω αυξανόμενης ζήτησης για EV

Η KIA παρουσιάζει το “έξυπνο” χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Σημαντική διάκριση της ΚΙΑ στα βραβεία J.D. Power

Νέο πρόγραμμα «KiaMovingWithYou» από την KIA

Τα Kia Soul EV και Telluride κατέκτησαν τα Βραβεία Παγκόσμιου Αυτοκινήτου (World Car Awards) 2020

Οδηγούμε το KIA ProCeed GT-Line

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος