Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Abt SQ7: Θηριώδης ροπή και τεράστιο kit

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Η Abt εφαρμόζει στο Audi SQ7 ταιριάζει ένα ευμέγεθες kit και αυξάνει τη δύναμη του κινητήρα του, που πλέον έχει ισχύ 510 ίππων και μέγιστη ροπή 970 Nm!

Το Audi SQ7, όταν βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής έχει κινητήρα με ισχύ 435 ίππων και μέγιστη ροπή 900 Nm. Ωστόσο, ο μεγάλος V8 TDI κινητήρας είναι ικανός για απόδοση περισσότερης δύναμης, κάτι που ο βελτιωτικός οίκος Abt γνωρίζει πολύ καλά. Με επιπλέον 5.680 ευρώ συν το μοντάζ (181 ευρώ) και τον έλεγχο από το TUV (90 ευρώ) στη Γερμανία, ο οίκος του Christian Abt προσδίδει στο Audi επιπλέον 75 ίππους και 70 Nm ροπής. Έτσι, έπειτα από τη βελτίωση το SQ7 έχει ισχύ 570 ίππων και μέγιστη ροπή 970 Nm!

Εκτός από τις επεμβάσεις στον κινητήρα ο οίκος Abt τοποθετεί στο SQ7 ένα sound control (590 ευρώ), που σε συνδυασμό με το εργοστασιακό Active Sound System έχουν ως αποτέλεσμα έναν ξεχωριστό ήχο. Από το 2020 θα είναι διαθέσιμο και το καθόλου διακριτικό σε μέγεθος αεροδυναμικό πακέτο. Προς το παρόν είναι ήδη διαθέσιμες οι ζάντες των 22 ιντσών στις εκδόσεις Sport GR (4.640 ευρώ), HR Aero (5.680 ευρώ) και HR-F (5.480 ευρώ) – στη Γερμανία. Επιπλέον, η Abt θα διαθέτει στο άμεσο μέλλον επίσης διάφορες επιλογές για την αναβάθμιση του εσωτερικού, όπως διακόπτη stop & start με φωτιζόμενο λογότυπο (42 + 73 ευρώ για το μοντάζ) ή φωτισμό πόρτας κατά την είσοδο του επιβάτη (49 ευρώ).

Η αύξηση της ισχύος είναι κάτι, που καταφέρνει πάντα με επιτυχία η Abt. Ωστόσο, το πιο σημαντικό ζήτημα είναι το επερχόμενο kit αυξημένων διαστάσεων. Έχουμε μεγάλη αγωνία να δούμε ποια θα είναι η επόμενη πρόταση της Abt.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Abt βελτιώνει το diesel Audi SQ8

Σωτήρης Παπαδήμας