Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Audi RSQ E-Tron: ένα e-υπεραυτοκίνητο, υπερυψηλής ισχύος

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Audi εμπλέκεται ξανά με τα του χώρου του κινηματογράφου, αυτήν τη φορά με την ταινία “Spies in Disguise”. Το RSQ E-Tron, που μπορεί να είναι και εν μέρει αυτόνομο, εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, συνολικής ισχύος 408 ίππων!

Ακούγεται αστείο, αλλά η Audi παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εικονικής πραγματικότητας, που θα συμμετάσχει σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων, παρόλ’ αυτά, όμως, δίνει γι’ αυτό το μοντέλο περισσότερα στοιχεία σε σχέση με όσα συνήθως δίνει η Tesla για ένα μοντέλο παραγωγής της. Στην ουσία, το αυτοκίνητο, για το οποίο γίνεται ο λόγος, είναι μία μετεξέλιξη του Audi RSQ, το οποίο οδηγούσε ο Will Smith στην ταινία “I, Robot”. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων δράση αναλαμβάνει πλέον το ψηφιακό alter ego του, το RSQ E-Tron.

Δύο κινητήρες και ένα όργανο με ολογράμματα

Το περί ου ο λόγος αυτοκίνητο είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, σπορτίφ μοντέλο, το οποίο, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, πλησιάζει κατά πολύ το R8. Οι δύο κινητήρες του φροντίζουν για τη συνδυαστική ισχύ 408 ίππων και τη συνδυαστική ροπή των 664 Nm. Αν παραστεί ανάγκη, το πρωτότυπο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πλήρως αυτόνομα στους δρόμους. Όλες οι πληροφορίες, που σχετίζονται με την οδήγηση, προβάλλονται στο αυτοκίνητο μέσω ενός συνδυαστικού οργάνου με ολογράμματα!

Φυσικά, όλα αυτά είναι πλασματικά, αλλά σε πολλά παραμύθια και στη μυθολογία υπήρχε ανέκαθεν μία μικρή σπίθα αλήθειας. Γι’ αυτόν το λόγο, θα διατηρήσουμε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας το Audi RSQ E-Tron, καθώς η Audi, έτσι κι αλλιώς έχει ήδη ανακοινώσει για τα τέλη του 2020 το E-Tron GT, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα J1, όπως και η Porsche Taycan. Άλλωστε, η Audi παρουσίασε -το 2018 στο Pebble Beach- με το PB18, πως θα μπορούσε να μοιάζει ο ηλεκτροκίνητος διάδοχος του R8.

Η ταινία, στην οποία ο μυστικός πράκτορας Lance Sterling (με τη φωνή του Will Smith) πρέπει να σώσει τον κόσμο, ξεκινά την προβολή της στους περισσότερους κινηματογράφους της υφηλίου στις 25 Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Νέο Q5: To best-seller της Audi αναβαθμίζεται

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

To Audi Α3 Sportback σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις

Η Hyundai αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού “Prophecy”

Hyundai: 30 χρόνια καινοτομιών στην ηλεκτροκίνηση

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου MX-30

Η νεκρώσιμη ακολουθία του «Παλιο-diesel»

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Hyundai ιδρύει Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας-Κινητικότητας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Renault Twingo Z.E.: Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον

ENYAQ iV: Το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος