Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Συνεργασία Honda και Vattenfall για συμβάσεις προμήθειας ενέργειας 

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Honda ανακοίνωσε της συνεργασία της με την Vattenfall, Ευρωπαίο πάροχο ενέργειας, με σκοπό να προσφέρει ένα ευέλικτο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, κατάλληλο για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ευρώπη.

Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη Honda στην ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης ενέργειας που αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής της ‘Electric Vision’ στην Ευρώπη.

Σε επιστολή πρόθεσης που υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους για από κοινού ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά ενός ευέλικτου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιτρέψει τη φόρτιση των EV σε ώρες μικρότερου κόστους, ανάλογα με τη ζήτηση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τα τιμολόγια – που διατίθενται για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ανεξαρτήτως μάρκας – προάγουν επίσης τη χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικών σταθμών και αιολικών πάρκων, πραγματοποιώντας το όραμα της Honda για βιώσιμη παροχή ενέργειας στο μέλλον. Αυτή η υπηρεσία θα διατίθεται αρχικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Vattenfall θα επιβλέψει επίσης την εγκατάσταση οικιακών σημείων φόρτισης Honda Power Charger, μέσω προτιμώμενων εργολάβων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα φόρτισης που θα τοποθετείται σε τοίχο ή πυλώνα, με μέγιστη ισχύ 7,4kW (μονοφασική παροχή ρεύματος) ή 22kW (τριφασική παροχή ρεύματος). Στα 22kW, οι ιδιοκτήτες του Honda e θα μπορούν να φορτίζουν στο 100% της χωρητικότητας σε 4,1 ώρες, με παροχή 32 αμπέρ, πολύ ταχύτερα συγκριτικά με μία στάνταρ πρίζα τοίχου.

Για ιδιοκτήτες EV που παρκάρουν σε δρόμους πόλεων, οι πελάτες της νέας υπηρεσίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο σημείων φόρτισης της ubitricity σε συνδυασμό με την τεχνολογία φορητών μετρήσεων μέσω ευφυούς καλωδίου ( ‘smart cable’). Η ubitricity διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών σε πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, με 1.700 μόνο στο Λονδίνο.

Ο Jorgen Pluym, Project Leader του Energy Management, Honda Motor Europe, σχολίασε: «Αυτή η συνεργασία είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή μας στον τομέα διαχείρισης ενέργειας στην Ευρώπη. Η συνεργασία με την Vattenfall θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους χρήστες EV χαμηλού κόστους φόρτιση για τα οχήματά τους μεγιστοποιώντας τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας. Η Honda είναι πραγματικός ηγέτης σε αυτόν τον χώρο και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές αυτού του νέου επιχειρηματικού τομέα.»

Προτεινόμενα για εσάς

7 Αναβαθμισμένα Μοντέλα Honda στην Ευρώπη το 2021

Kon

Σημαντικές αναβαθμίσεις για τα Honda CRF300 του 2021

Kon

Ride that Monkey: Ο Γύρος του Κόσμου με ένα Honda Monkey

Kon

Εκατό Honda GTR150 για την Ελληνική Αστυνομία

Kon

Βαθμολογία 5 αστέρων για το Honda Jazz στις δοκιμές Euro NCAP

Kon

Design και τεχνολογία: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Honda e

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

F1: Το 2021 θα είναι η τελευταία σεζόν για την Honda

Kon

Κινούμαι ηλεκτρικά: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση της αίτησης και όλες οι απαντήσεις στις απορίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση – Πόσα χρήματα θα δίνει το κράτος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα – Η διαδικασία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom