Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Opel παρουσιάζει το νέο Corsa-e Rally

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εξέλιξη του Opel Corsa-e Rally ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο που αντλεί τη δύναμή του από μία μπαταρία 50 kWh, υποβάλλεται τώρα σε πολυάριθμες δοκιμές αντοχής και επιδόσεων στο Κέντρο Δοκιμών του Dudenhofen.

Έτσι θα διασφαλιστεί ότι το Corsa-e Rally που αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm θα πληροί τα υψηλά πρότυπα του ADAC Opel e-Rally Cup. Το ντεμπούτο του πρώτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Ενιαίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα προγραμματίζεται προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2020. Στην εναρκτήρια σεζόν του, το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ αγώνες για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, που θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο πλαίσιο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ – German Rally Championship (DRM). Το τελικό πρόγραμμα υπολογίζεται να ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen (30 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου, 2019).

Το Opel Corsa-e Rally θα παρουσιαστεί σε συμμετέχοντες και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης το ερχόμενο σαββατοκύριακο (18-19 Οκτωβρίου) στον τελικό της σεζόν του DRM 2019, και συγκεκριμένα στο ADAC 3-Städte Rallye που πραγματοποιείται στην περιοχή Freyung στην Κάτω Βαυαρία. Η παρουσίαση του ADAC Opel e-Rally Cup και της σχετικής κοινής προωθητικής καμπάνιας των Opel και ADAC προγραμματίζεται για την Παρασκευή, ώρα 13.00 για τις ομάδες και ώρα 14:00 για τους εκπροσώπους των media. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εκτίθεται στο service area της Freyung και τις δύο ημέρες του ράλλυ. Ο διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott, θα βρίσκεται εκεί πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις από πλευράς ενδιαφερομένων μερών και δημοσιογράφων.

«Μέχρι τώρα, οι ενδιαφερόμενοι για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ απλά διάβαζαν για το Opel Corsa-e Rally, ενώ είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν για πρώτη φορά στην επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το πρωτότυπο αυτοκίνητό μας στις ομάδες ράλλυ στον τελικό της σεζόν του DRM. Μερικοί υποψήφιοι συμμετέχοντες, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόκειται να έρθουν στο ADAC 3-Städte Rallye, αποκλειστικά για να δουν το αυτοκίνητο και να μάθουν περισσότερα για την πρωτοποριακή ιδέα μας από κοντά. Ανυπομονούμε να έρθουμε σε επαφή και να συνεργαστούμε με τις ομάδες», δήλωσε ο Jörg Schrott.

Tο Corsa-e Rally θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση Anytime 2019» (9-17 Νοεμβρίου 2019).

Προτεινόμενα για εσάς

Η Hyundai αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού “Prophecy”

Hyundai: 30 χρόνια καινοτομιών στην ηλεκτροκίνηση

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου MX-30

Η νεκρώσιμη ακολουθία του «Παλιο-diesel»

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Hyundai ιδρύει Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας-Κινητικότητας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Renault Twingo Z.E.: Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον

ENYAQ iV: Το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Skoda επανεκκινεί την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό DS3 Crossback E-Tense

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος