Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Type 130: Το ηλεκτρικό hypercar της Lotus θα παρουσιαστεί στις 26 Ιουλίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Lotus  ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar με την ονομασία Type 130 στις 16 Ιουλίου στο Λονδίνο, σε μία ιδιωτική εκδήλωση, ενώ παράλληλα δημοσίευσε μία φωτογραφία-teaser και ένα σύντομο βίντεο.

Ως “το πρώτο Βρετανικό πλήρως ηλεκτρικό hypercar”, το Type 130 θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, ως φόρος τιμής για το σύστημα με τα “Types” που έχει χρησιμοποιήσει η Lotus  μέσα στα 71 χρόνια λειτουργίας της.

Το νέο ηλεκτρικό Lotus  θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hethel, Norfolk και στοχεύει στο να γίνει το πιο “δυναμικό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας”.

Δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες, αλλά η Lotus  πρέπει να φτάσει άκρα για να κάνει το Type 130 ένα κορυφαίο ηλεκτροκίνητο. Οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες τους είναι πολύ βαριά εξαρτήματα, ενώ η Lotus  φημίζεται για το ελάχιστο βάρος των αυτοκινήτων της.

Ο CEO της εταιρείας, Phil Popham, έχει ανακοινώσει πως οι μπαταρίες του hypercar θα μπορούν να αφαιρεθούν, ώστε το αυτοκίνητο να είναι ελαφρύτερο για την χρήση σε πίστα. “Υπάρχουν αρκετά προτερήματα με τον εξηλεκτρισμό. Σίγουρα η αεροδυναμική βελτιώνεται και το κέντρο βάρους μένει χαμηλά. Πρέπει όμως, να κατανοήσουμε τις ανάγκες των καταναλωτών. Αν βρίσκεσαι στην πίστα για 20 λεπτά, χρειάζεται στα αλήθεια όλες τις μπαταρίες;” δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς

Lotus Evora GT410 (2020): Πιο άνετη και πιο εύχρηστη

admin

Lotus Evija: Ένα ηλεκτροκίνητο super car στον υπερθετικό βαθμό

Σωτήρης Παπαδήμας

H Lotus Evija, το hypercar των 1.973 ίππων!

Ο Jay Leno ανακαλύπτει τις ικανότητες του Lotus Evora 400 [βίντεο]

Lotus Exige Cup 430 εναντίον Porsche Cayman GTS και Audi RS5 [βίντεο]

Η Lotus θα συνεργαστεί με την Williams Advanced Engineering

Δημήτρης Κατσάκος