Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Maserati θα σταματήσει να προμηθεύεται κινητήρες από την Ferrari μετά το 2021

Η Maserati θα σταματήσει να προμηθεύεται κινητήρες από την Ferrari μετά το 2021

Newsroom eleftherostypos.gr

H Ferrari. αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο του 2019, φανέρωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον της εταιρείας, όπως για παράδειγμα ότι θα σταματήσει να προμηθεύει κινητήρες στην Maserati.

Και οι δύο εταιρείες βρίσκονται κάτω από την στέγη του ομίλου FCA από το 2015, όταν η Ferrari αποσπάστηκε από την μητρική της εταιρεία, ως μέρος ενός IPO.

Παρ’όλα αυτά. η Ferrari συνέχιζε να κατασκευάζει V6 και V8 κινητήρες για τα μοντέλα της Maserati όπως τα Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio. Εξοπλίζει, δηλαδή, σχεδόν όλη τη γκάμα της Maserati, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

“Όπως γνωρίζετε, έχουμε ένα συμβόλαιο και η Maserati ανακοίνωσε πως μετά τη λήξη του συμβολαίου, αυτό δεν θα ανανεωθεί.”, δήλωσε ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri. “Έτσι, θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε κινητήρες στη Maserati, κάτι που από την πλευρά μας είναι κάτι θετικό, από άποψης κερδών, αλλά και λόγω της ανακατεύθυνσης του προσωπικού που εργαζόταν στον συγκεκριμένο τομέα”. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως η συνεργασία θα διακοπεί το 2021 ή το 2022. Μετά από το 2022, η εταιρεία από το Maranello δεν θα ξαναμοιραστεί τους κινητήρες της με άλλες εταιρείες.

Η Maserati χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari από το 2002 μέχρι και σήμερα. Αυτή τη στιγμή, η Maserati χρησιμοποιεί τον 3.0 λίτρων twin-turbo V6, 3.8 λίτρων twin-turbo V8, και τον 4.7-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 της Ferrari.

Η Maserati δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για την πηγή προμήθειας των κινητήρων της μετά τη λήξη του συμβολαίου. Φυσικά, θα μπορούσε να φτιάξει δικούς της κινητήρες, ή να βρει έναν άλλο προμηθευτή, ιδανικά μέσα στον όμιλο FCA. Πώς θα σας φαινόταν μία Maserati με κινητήρα Dodge;

Προτεινόμενα για εσάς

Πώς η Ferrari έχασε τον Αϊρτον Σένα

Kon

Είναι επίσημο: Η Ferrari ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Φέτελ

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1: Χωρίζουν Φέτελ-Ferrari, σήμερα η ανακοίνωση

Ανδρέας Ντίνης

«Βόμβα» από την Ferrari που απειλεί να φύγει από την F1

Ανδρέας Ντίνης

Jerrari: Κάποιος δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι το επίσημο SUV της Ferrari

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Το αφεντικό της αγωνιστικής Ferrari προβλέπει τέλος σεζόν τον Ιανουάριο του 2021

Kon

Ferrari F1 2020: Η Μεγάλη Πρόκληση

Ο κορωνοϊός «κλείνει» τις εγκαταστάσεις της Ferrari στην Ιταλία

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Μια Ferrari που …πλανάρει

admin