Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο φετινός Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της SEAT

Ο φετινός Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της SEAT

Newsroom eleftherostypos.gr

Τον Μάρτιο, η Seat πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις της σε έναν μήνα, στις σχεδόν επτά δεκαετίες ιστορίας της.

Η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 62,500 οχήματα, 3.5% περισσότερα από τον Μάρτιο του 2018, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ο υψηλότερος αριθμός πωλήσεων για έναν μήνα. Τα αποτελέσματα του Μαρτίου συνέβαλαν να κλείσει με αποτελέσματα-ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο για την Seat. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 και με 151,400 οχήματα που παραδόθηκαν, ο αριθμός ξεπέρασε το περσινό πρώτο τρίμηνο (139,200). Οι παραδόσεις της μάρκας Cupra επηρεάζουν σίγουρα θετικά τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Cupra πούλησε 6,000 αυτοκίνητα, ήτοι 115.7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως χάρη στην συμβολή του Cupra Ateca . Ο αντιπρόεδρος Marketing και Πωλήσεων της Seat και Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, Wayne Griffiths, επεσήμανε ότι «η ευρεία γκάμα νέων προϊόντων μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να σπάζουμε ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το οικονομικό σκηνικό παρουσιάζει αβεβαιότητες και προκλήσεις, και ως εκ τούτου, το ρεκόρ που επιτύχαμε κατά το πρώτο τρίμηνο είναι ακόμη πιο σημαντικό. Το νέο Seat Tarraco θα ενισχύσει τις παγκόσμιες πωλήσεις μας, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη για το έτος. Επιπλέον, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Cupra μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την παρουσία της μάρκας στην Ευρώπη και σε στρατηγικές περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική και η Λατινική Αμερική».

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με την Αλγερία, είχαν πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αύξηση πωλήσεων της Seat. Η Ισπανία και η Γερμανία ήταν οι δύο κύριες αγορές, με πωλήσεις 29.400 οχημάτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,2% στη Γερμανία και 2,9% στην Ισπανία, παρόλο που οι ταξινομήσεις στη χώρα μειώθηκαν κατά περίπου 7%.

Το ρεκόρ της Seat μπορεί επίσης να εξηγηθεί από την ανάπτυξη σε χώρες όπως η Γαλλία (8.100, + 10.5%), η Ιταλία (7.000, + 12.3%), η Αυστρία (6.000, + 4.3%), οι Κάτω Χώρες (3.000, + 16.2%). Η μάρκα πέτυχε τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων του πρώτου τριμήνου σε δύο από τις παραπάνω αγορές, την Αυστρία και την Ελβετία. Επιπλέον, η Αλγερία είναι μία από τις χώρες όπου οι παραδόσεις της Seatαυξήθηκαν περισσότερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 και έθεσαν νέο ρεκόρ: 10.000 πωληθέντα οχήματα (+ 38,8%). Η πορεία στο Μεξικό είναι επίσης θετική (+6,2%), το οποίο παραμένει μια από τις βασικές αγορές για την μάρκα με 6.400 αυτοκίνητα.

Προτεινόμενα για εσάς

H SEAT γιορτάζει 70 χρόνια από την ίδρυση της

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

SEAT: Από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων

Marc ter Stegen, ο νέος πρεσβευτής της CUPRA

Σωτήρης Παπαδήμας

Νέο SEAT Leon (2020): Η 4η γενιά του best seller είναι εδώ!

admin

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα “SEAT GO!”

admin

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα “SEAT GO!”

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo

Η SEAT παρουσιάζει το πρωτότυπο e-Scooter στο Smart City Expo World Congress

Αύξηση των πωλήσεων SEAT πάνω από 30% τον Οκτώβριο