ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Τα Jeep Renegade και Compass αποκτούν έκδοση Plug-In Hybrid

Τα Jeep Renegade και Compass αποκτούν έκδοση Plug-In Hybrid

Θεμης Θεοδωροπουλος

Η Jeep, με την αποκάλυψη των plug-in hybrid εκδόσεων του Renegade και του Compass στη έκθεση της Γενεύης, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον.

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας της Jeep, το Renegade, συνδυάζει έναν νέο turbo βενζινοκινητήρα 1300 κυβικών με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 237 ίππους στην κορυφαία έκδοση.

Με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες, μπορεί να οδηγηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση 50 χιλιομέτρων, για ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Υπό κανονικές συνθήκες (μαζί με τον βενζινοκινητήρα) το Renegade PHEV χρειάζεται 7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα.

Η νέα plug-in hybrid έκδοση του Compass έχει τις ίδιες επιδόσεις με του Renegade. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης, αλλά υπολογίζεται ότι θα έχει όμοιους ρύπους με το Renegade, δηλαδή κάτω από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Πέρα από την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το νέο υβριδικό σύστημα αναβαθμίζει και τις ικανότητες των οχημάτων εκτός δρόμου. Η εταιρεία δήλωσε πως χάρη στην παραπάνω ροπή που προσφέρει ο πίσω ηλεκτροκινητήρας, η πρόσφυση στον πίσω άξονα έχει βελτιωθεί.

Επιπλέον, το σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης 4x4e, επιτρέπει στους δύο άξονες να λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους, κάτι πολύ πιο αποδοτικό από ένα παραδοσιακό μηχανικό σύστημα.

Πέρα από το νέο σύστημα κίνησης, οι νέες εκδόσεις των Renegade και Compass εξοπλίζονται με ειδικό πίνακα οργάνων και οθόνη infotainment.

Προτεινόμενα για εσάς

Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το JEEP Renegade 4xe

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Τα όμοια έλκονται: Συγκρίνουμε τα Jeep Compass και SKODA Karoq

Kon

Jerrari: Κάποιος δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι το επίσημο SUV της Ferrari

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

H Jeep κρατάει αναλλοίωτο το σχεδιαστικό της DNA από το 1945 έως σήμερα

Kon

Συγκρίνοντας τα κορυφαία SUV της αγοράς

Τα ελαστικά Yokohama συνεχίζουν την συνεργασία τους με την Canyonlands Jeep Adventures

Τεχνική υποστήριξη πελατών Jeep

Την εισαγωγή της μάρκας Jeep στην Ελλάδα ανέλαβε αποκλειστικά η FCA

Νέο Jeep Gladiator pick-up 2020

George Michaelides