Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Opel στον όμιλο Συγγελίδη

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Opel από την PSA το 2017, ήταν περισσότερο από αναμενόμενη η συγκέντρωση δυνάμεων και στο επίπεδο της διανομής των αυτοκινήτων των τεσσάρων μαρκών (Peugeot, Citroen, DS και Opel) στις χώρες της Ευρώπης.

Έχοντας ήδη στα χέρια του όλες τις μάρκες της PSA στην Ελλάδα και επιπλέον τις Jeep και Lancia, ο όμιλος Συγγελίδη ήταν προφανώς ο επικρατέστερος και φυσικά ο ιδανικός υποψήφιος για την ανάληψη της Opel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Συγγελίδη συγκεντρώνει πλέον μια πλειάδα επιτυχημένων εμπορικά μαρκών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Αθροιστικά κατά το 2018 αυτές οι μάρκες διέθεσαν 21.848 νέα οχήματα στην Ελλάδα, με την Peugeot στην τρίτη θέση των ταξινομήσεων, την Opel στην 6η θέση, τη Citroen στην 9η και τη Jeep στην 21η θέση. Με δεδομένες τις 103.431 συνολικές ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων το 2018, ο όμιλος Συγγελίδη με το σημερινό του χαρτοφυλάκιο, θα είχε μερίδιο 21% της ελληνικής αγοράς!

Στη συνέχεια παραθέτουμε αυτούσια την ενημέρωση από το επίσημο δημοσιογραφικό site της Opel, στο οποίο ανακοινώθηκε η μετάβαση της αντιπροσώπευσης της γερμανικής μάρκας στον όμιλο Συγγελίδη:

«Η Opel αναπτύσσει περαιτέρω την επιχειρηματική της στρατηγική σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές ώστε να γίνει πιο ευέλικτη, ευπροσάρμοστη και αποδοτική όπως περιγράφεται στο στρατηγικό σχέδιο PACE! Σε ένα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, η εταιρία θα συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσω της ευρέως αναγνωρίσιμης και επιτυχημένης οικογένειας Συγγελίδη, η οποία θα εξαγοράσει την υφιστάμενη οργάνωση της Opel Ελλάς και θα καταστεί στο μέλλον η ανεξάρτητη εισαγωγική εταιρία.

Η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί. Η Εθνική Εταιρία Πωλήσεων της Opel θα εξαγορασθεί από μέλη της οικογένειας Συγγελίδη. Το προσωπικό της Opel στην Ελλάδα θα συνεχίσει να απασχολείται στην υφιστάμενη εταιρία, υπό τη νέα ιδιοκτησία. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

“Σύμφωνα με τους στόχους του στρατηγικού μας σχεδίου PACE! αυτή είναι μία ακόμη απόφαση η οποία θα καταστήσει τη δομή των πωλήσεών μας πιο ευέλικτη, αποδοτική και κατά συνέπεια πιο ανταγωνιστική» δήλωσε ο Xavier Duchemin, Managing Director Sales, Aftersales και Marketing της Opel/Vauxhall. “Ο Συγγελίδης είναι ήδη ένας ισχυρός και έμπειρος συνεργάτης στην Ελλάδα για τις αδελφές εταιρίες μας Peugeot, Citroën και DS Automobiles και θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και την κερδοφορία μας.”

Ο Συγγελίδης είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις της Citroën από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobile από το 2018».

Το 2018 η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 6.46%, πωλώντας 7.142 μονάδες στην Ελλάδα. Με τη νέα οργανωτική δομή, η πλούσια σε παράδοση γερμανική μάρκα, προσδοκά να αναπτυχθεί επιτυχώς στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς

Opel Crossland: Ανανέωση στα σημεία

Kon

H Opel Hellas στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Opel/Vauxhall

Kon

Η Opel είναι έτοιμη για την εποχή της ηλεκτροκίνησης

Kon

Βίντεο-Ανασκόπηση του 2020 για την Opel

Kon

Το Opel Corsa-e νικητής του πρώτου FIA E-Rally

Kon

H Opel παρουσιάζει τις εκδόσεις Ultimate και GS-Line για το νέο Mokka

Kon

Το Opel Corsa-e Rally πρωτοπορεί στην εξέλιξη προτύπων ασφαλείας

Kon

Οδηγούμε το Opel Corsa-e και ανακαλύπτουμε τις ιδιαιτερότητές του

Παράδοση στην ηλεκτροκίνηση: Πριν από 30 χρόνια, η Opel παρουσίασε το Kadett Impuls I

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος