Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Έκτος παγκόσμιος τίτλος για τον Sébastien Ogier στο WRC

WRC: Ματαιώθηκε και το ράλι της Μεγάλης Βρετανίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πλήρωμα της M-Sport Ford World Rally Team, Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισε τον έκτο τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC της FIA στο δραματικό τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Αυστραλίας Kennards Hire.

Το φετινό πρωτάθλημα αποδείχθηκε το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων, όμως ο Ogier, ο Ingrassia και η M-Sport Ford έκαναν το θαύμα τους για άλλη μια φορά επιδεικνύοντας χαρίσματα όπως η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και ένα εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα, τα οποία χάρισαν στην ομάδα από την Cumbria της Μ. Βρετανίας μία ακόμη πολύ επιτυχημένη χρονιά.

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έφτασαν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα γνωρίζοντας ότι μία έκτη θέση τους αρκούσε ώστε να κατακτήσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC της FIA. Σε μία συναρπαστική μάχη που έμελλε να κριθεί την τελευταία στιγμή, η πίεση βάραινε τους αντιπάλους του Ogier και ένας – ένας οι Thierry Neuville και Ott Tänak αντιμετώπισαν προβλήματα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα, ενώ επέμεναν να δίνουν τη μάχη με θαυμαστό τρόπο στις αντίξοες συνθήκες του.

O Mark Rushbrook αγωνιστικός διευθυντής της Ford Performance Motorsport δήλωσε σχετικώς: «Θερμά συγχαρητήρια στον Sébastien και στον Julien για την κατάκτηση ενός σημαντικού έκτου τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC της FIA – το δεύτερό τους με το εκπληκτικό Ford Fiesta WRC. Το κατόρθωμα αυτό ήταν αποτέλεσμα μίας τεράστιας ομαδικής προσπάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, γι’ αυτό και όλοι, τόσο στην M-Sport όσο και στη Ford, θα έπρεπε να αισθάνονται απόλυτα υπερήφανοι».

Με τη σειρά του ο Sébastien Ogier ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η φετινή ήταν μία απίστευτη χρονιά και η μάχη πολύ δυνατή. Τον τελευταίο καιρό πιστεύαμε ότι θα ήταν δύσκολο να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, όμως δεν εγκαταλείψαμε ποτέ. Τα δώσαμε όλα και είχαμε μία εκπληκτική ομάδα κοντά μας. Είμαι τόσο περήφανος για όλους στην ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Malcolm Wilson για την εκπληκτική δουλειά που έγινε. Αυτά που πετύχαμε παρέα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ σημαντικά και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ράλι Ακρόπολις: Το Eleftherostypos.gr σας αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν πίσω από τη σκόνη του «αγώνα των Θεών»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στο καλεντάρι του WRC το Ράλι Ακρόπολις το 2022 – 2023

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

WRC-Ράλι Ακρόπολις (3η ημέρα): Ο Ροβάνπερα αύξησε το προβάδισμά του στη γενική

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ράλι Ακρόπολις: Επιλέχθηκε η πόλη που θα το φιλοξενήσει – Δείτε ποια είναι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Χάνου Μίκολα: Ο καρκίνος νίκησε τον Ιπτάμενο Φινλανδό [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

WRC: Τρομακτικό ατύχημα στο ράλι Μόντε Κάρλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Tο WRC Ράλλυ Ακρόπολις αναβιώνει μετά από 7 χρόνια

Η Ελλάδα ξανά, μετά από επτά χρόνια, με το Ράλλυ Ακρόπολις στους σχεδιασμούς του WRC και της FIA

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom