Ελεύθερος Τύπος
AUTO & MOTO - Powered by QUATTRORUOTE

Νέος υπερφορτιστής της Tesla με τεράστια μπαταρία

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Tesla εξοπλίζει τους κινητούς υπερφορτιστές της με διαφορετικό τρόπο, περνώντας από το diesel στην μπαταρία. Το «πακέτο» της είναι τεράστιο.

Η Tesla τοποθετεί κινητούς υπερφορτιστές σε σημεία, που η ζήτηση συχνά είναι μεγάλη ή όπου οι σταθεροί υπερφορτιστές έχουν υποστεί βλάβη και δε λειτουργούν. Αυτόν τον καιρό οι Αμερικανοί παρουσιάζουν μία νέα έκδοση του κινητού σταθμού τους φόρτισης, ο οποίος εξοπλίζεται με μία τεράστια μπαταρία. Λέγεται, μάλιστα, πως οι υπερφορτιστές, που φέρουν τα λεγόμενα “Mega packs” θα τεθούν στη διάθεση του κοινού ευρέως μέσα στη Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Την “Mega pack-μπαταρία” ανακοίνωσε η Tesla για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο. Ο συσσωρευτής υψηλών Volt είναι εξοπλισμένος με έναν αντιστροφέα 1,5 megawatt και έχει χωρητικότητα 3 μεγαβατώρων. Μέχρι πρόσφατα ο κινητός σταθμός φόρτισης έπαιρνε ενέργεια από έναν πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος δεν αποσπούσε τα πιο κολακευτικά σχόλια από φίλους και εχθρούς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η πρώτη “Mega pack-μπαταρία” δόθηκε προς χρήση στην California

Οι οδηγοί των Tesla εντόπισαν έναν από τους πρώτους υπερφορτιστές μπαταριών στα νοτιοδυτικά του L.A., στο San Luis Obispo. Εκεί βρίσκονται 10 υπερφορτιστές, οι οποίοι παρέχουν συνολικά ισχύ έως και 120 kW. Η εγκατάστασή τους συνέπεσε χρονικά με την πρόσφατη, δημοφιλέστατη στις Η.Π.Α., εθνική γιορτή των Ευχαριστιών, η οποία σημαίνει ταυτόχρονα αυξημένη κίνηση. Οι φορτιστές, που τοποθετήθηκαν στην καρότσα ενός φορτηγού, αποδίδουν 125 kW, σαφώς λιγότερο από τους νέους υπερφορτιστές V3, που φτάνουν έως και τα 250 kW, με αποτέλεσμα μερικοί οδηγοί Tesla να θεωρήσουν πως… εξαπατήθηκαν.

Χωρίς πληροφορίες από την Tesla

Πάντως, ακόμα και σήμερα είναι άγνωστο ακόμη πού φορτίζει τα κινητά “Mega packs” της η Tesla, όπως επίσης σε ποια μέρη θα τα διαθέτει στο κοινό. Ωστόσο, οι ιστοσελίδες των χρηστών των προϊόντων της φίρμας καλούν τους καταναλωτές να δηλώνουν πού βρήκαν τους κινητούς υπερφορτιστές.

Προτεινόμενα για εσάς

Ε-up!: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το μικρό ηλεκτροκίνητο Volkswagen

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Πάνω από 50 χρόνια ηλεκτροκίνησης Opel

Η Ζωή με μηδενικούς ρύπους: Οικιακή Φόρτιση

Citroën ami: Βιώσιμη, ηλεκτροκίνητη μετακίνηση για όλους

Δείτε πώς τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιμακούμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Renault Zoe

Απίστευτο: Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία μετακομίζει… μυρμηγκοφωλιές

Δημήτρης Κατσάκος

EQS: H Mercedes παίζει σε διπλό ταμπλό

Η Tesla είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

Σωτήρης Παπαδήμας