Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Κουρτς

Newsroom eleftherostypos.gr

Πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας επειδή ως υπουργός Εξωτερικών, κατά την περίοδο 2018-19, χρηματοδότησε κρυφά αυστριακά ΜΜΕ προκειμένου να δημοσιεύουν χαλκευμένες δημοσκοπήσεις προς ίδιον πολιτικό όφελος.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και ο Τσίπρας, μέσα στη μεγάλη ταραχή που τον διακατέχει, επειδή δεν έχει απαντήσεις προς τους συντρόφους για την κατάσταση που εμφανίζει η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις, άρπαξε την ευκαιρία για να καταγγείλει ότι και οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται και αποδεικνύουν την ανωτερότητα της Ν.Δ. και τη δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξίσου χαλκευμένες.

Πόσο να αντέξει «να τρώει τη σκόνη» του πρωθυπουργού σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και σ’ αυτές που δημοσιεύουν τα δικά του ΦΕΚ; Ετσι, ως πνιγμένος, πιάστηκε από τα μαλλιά του! Και εξετέθη ανεπανόρθωτα!

Αλλά ο τελευταίος Ελληνας πολιτικός που δικαιούται διά να ομιλεί για χειραγώγηση των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σας πω όλη την αλήθεια; Σκέφτομαι τη μοναξιά του! Από ποιους άραγε περιβάλλεται; Από φίλους του, από συνοδοιπόρους, από «προεδρικούς», και δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να του θυμίσει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, Απρίλη και Μάη μήνα 2019;

Δεν σκέφτηκε ένας παρατρεχάμενός του να τηλεφωνήσει στον Βερναρδάκη και να τον ρωτήσει πού εξαφανίστηκαν εκείνες οι δύο εταιρίες δημοσκόπησης που ξεφύτρωσαν το 2019 σαν μανιτάρια προβλέποντας νίκη Τσίπρα μετά από ντέρμπι; Δεν μπορεί να ξέχασε ο Βερναρδάκης ότι βάσει αυτών των μετρήσεων διαβεβαίωνε το σύστημα Τσίπρα «μη φοβού, η νίκη είναι δική μας». Αλλά δεν μπορεί και ο Τσίπρας να μη θυμάται ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, χτυπώντας χέρι στο τραπέζι, δεν θέλησε να δει μπροστά του τον Βερναρδάκη, συμφωνώντας ομοθύμως οι περί αυτόν. Αλλωστε, έκτοτε, ούτε ήτο ούτε εφάνη ο «αναλυτής» Βερναρδάκης, στην Κουμουνδουρου, ως ειδικός επί των μετρήσεων και των αναλύσεών τους.

Δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ, ούτε καν ο Νικοπαππάς, να θυμίσει στον πρόεδρο Τσίπρα ότι στο «σπίτι» των βοσκοτοπίων, με αξία όση οικόπεδο στο Σύνταγμα, δεν μιλάς για Κουρτς; Στο σπίτι των στημένων προεκλογικών αναλύσεων -ακόμη και στην ΕΡΤ- για τον επερχόμενο εκλογικό καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας δεν μιλάς για χειραγώγηση των ΜΜΕ. Ούτε, όταν ακόμη και σήμερα, τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρουν ΠΟΤΕ κανένα έργο της κυβέρνησης με θετικό πρόσημο, αλλά για όλα βρίσκουν σκάνδαλα, αβλεψίες, καταστροφές. Ακόμη και προπαγάνδα δεν είναι ικανοί να κάνουν. Οταν αρνούνται τη θωράκιση της άμυνας της χώρας, ποια αξιοπιστία να έχουν…

Εντέλει, δεν είναι υπερβολή όταν γράφεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χάνει ο άνθρωπος ευκαιρία να μη συντρέξει τη Νέα Δημοκρατία και, κυρίως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δικαία η αναγνώρισή του.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon