Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με πυξίδα το Κέντρο

Ενισχυμένη η κυβέρνηση από την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Την ερχόμενη Τετάρτη, το Ιδρυμα Καραμανλή διοργανώνει, με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, εκδήλωση με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής, η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη». Η εκδήλωση αυτή αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί βασικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Καραμανλής και θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και για τη χρονική συγκυρία που γίνεται σχετικά με την ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να διευρύνει το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό φάνηκε αρχικά στις εκλογές του 2019 και δεν ήταν μία παροδική έξαρση ούτε μία ευκαιριακή κατάληξη του «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου που τότε ως βασική έκφραση είχε να «φύγει ο Τσίπρας». Η κυριαρχία της Ν.Δ. στον χώρο του Κέντρου ή ακόμη και στην Κεντροαριστερά εξακολουθεί να αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24 μηνών και οφείλεται στον τρόπο διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια, μεταρρυθμιστική διάθεση και αποστροφή σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τοξικού κλίματος.

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ του Τσίπρα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ο Μητσοτάκης απαντά με πολιτικές επιλογές που καθοδηγούνται από το ισχυρό ρεύμα της κοινωνίας για αλλαγές υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ηρεμίας. Κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι μπορεί να δημιουργηθούν πολιτικά κενά δεξιά της Ν.Δ., όμως η «κανονικότητα» μετά τις περιπέτειες του 2015 δεν είναι αίτημα μόνο των κεντροδεξιών ή δεξιών ψηφοφόρων, αλλά ευρύτερο. Το ίδιο ισχύει με την εθνική μας ασφάλεια, συμμαχίες στρατηγικού τύπου όπως η ελληνογαλλική επικροτούνται όχι μόνο από το δεξιό ακροατήριο αλλά από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που γνωρίζουν τις απειλές εξ Ανατολών.

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ το Κέντρο η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει ταχύτερα το έργο της. Αλλωστε σε όλους είναι γνωστά τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως αποτυπώνονται στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. Τα υπενθυμίζουμε για όσους τα έχουν λησμονήσει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος -που τόσα δεινά σώρευσαν στον τόπο μας- και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της τη συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Και υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι αρνητές της αξιολόγησης και της κοινής λογικής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να σηκώσουν μανίκια οι ανεμβολίαστοι

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon