Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαύρα ρούχα, κόκκινα κοντάρια…

ΕΠΑΛ

Newsroom eleftherostypos.gr

«Φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικές οργανώσεις» των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και γκρουπούσκουλων έκαναν προχθές πορεία διαμαρτυρίας στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, στη Θεσσαλονίκη. Γιατί; Επειδή την προ-προηγούμενη μέρα, πηγαίνοντας να μοιράσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια έξω από τα ΕΠΑΛ, μαθητές από τα ΕΠΑΛ και ακροδεξιά στοιχεία συγκρούστηκαν μαζί τους.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η Αστυνομία περιορίστηκε σε ρόλο διαιτητή και αναχαίτισης. Αυτή είναι περίπου η εικόνα που έχω, καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα κόμματα της Αριστεράς ζητούν το λόγο γιατί η κυρία Κεραμέως, κατά τη γνώμη τους, κράτησε ουδέτερη στάση.

Λοιπόν, κατά τη δική μου γνώμη μου, η κυρία Κεραμέως έκανε καλά που δεν έριξε λάδι στη φωτιά. Και δεν γίνεται κόμματα να στέλνουν «φοιτητές και μαθητές» να προπαγανδίζουν έξω από τα σχολεία. Και ουδέτερη στάση δεν λες την παρέμβαση εισαγγελέως, ούτε την υπηρεσιακή έρευνα πώς βρέθηκαν κρυμμένα, στο προαύλιο των ΕΠΑΛ, πέτρες, ξύλα και μολότοφ, εν αγνοία της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την υπουργό Παιδείας για ίσες αποστάσεις από την Ακρα Δεξιά, λησμόνησε ότι συγκυβέρνησε μαζί της τέσσερα έτη συναπτά. Ενοχλήθηκαν τότε οι φύλακες της αριστεροφροσύνης; Δεν το είδαμε. Και τη μεν «Χρυσή Αυγή» έκλεισε η Νέα Δημοκρατία φυλακή. H δε δίκη για τη δολοφονία του Φύσσα, που σερνόταν τέσσερα χρόνια, ετελεύτησε επί Νέας Δημοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή ούτε στη Βουλή έχει θέση ούτε και στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ η κοινωνία της γύρισε την πλάτη. Τελεία. Αλλαγή παραγράφου.

Οι λεβέντες, όμως, ΚΝΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ακροαριστερών και αριστερίστικων δυνάμεων τι δουλειά έχουν -«οπλισμένοι» με κοντάρια και κόκκινες σημαίες- να στήνονται έξω από τα ΕΠΑΛ, μοιράζοντας προπαγανδιστικά φυλλάδια. Μεταφέρουν στα σχολεία την κομματική αντιπαλότητα; Δεν φτάνουν τα πανεπιστήμια; Θα γίνουν τα σχολεία από χώροι εκπαίδευσης, χώροι άσκηση κομματικής βίας; Θα κατισχύει η βία ή κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνία θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης;

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και γκρουπούσκουλα χαρακτήρισαν τα στοιχεία που επιτέθηκαν στους «συλλόγους φοιτητών και σχολικών ομάδων» ακροδεξιά και εθνικιστικά. Υποθέτω επειδή φορούσαν μαύρα ρούχα. Και ο «στρατός» με κράνη, παρελαύνοντας με κόκκινες σημαίες και κοντάρια στα video που είναι ανεβασμένα στα sites και στο YouTube, που αυτοαποκαλείται «μαθητικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι», πώς χαρακτηρίζεται;

Τι δουλειά έχουν «φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικές οργανώσεις» να μοιράζουν κομματικά υλικά έξω από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση; Δηλαδή, αν φοιτητικοί σύλλογοι της ΔΑΠ, -πρώτοι, εδώ και πενήντα χρόνια στις φοιτητικές εκλογές, σε όλα τα ΑΕΙ- και μαθητικές οργανώσεις MAKI κατέβουν σε πορεία με γαλάζιες σημαίες και μοιράζουν -δήθεν- ανεξάρτητο κομματικό υλικό, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, συν τα γκρουπούσκουλα θα συγκεντρωθούν να τους… αναχαιτίσουν;

Να αφεθούν οι μαθητές όλων των αποχρώσεων μακριά από κονταρομαχίες, είτε κραδαίνοντας κόκκινες παντιέρες είτε γαλάζιες σημαίες. Αυτή η σελίδα γύρισε τον Ιούλιο 2019.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom