Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Φρένο στους μηνυτές, προστασία στους μηνυόμενους

Newsroom eleftherostypos.gr

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αυτοί που πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου είναι εκείνοι που τον παραβαίνουν και όχι εκείνοι που τον τηρούν. Οταν οι φανατικοί αρνητές του ιού και των εμβολίων (και των μασκών φυσικά) απειλούν, τραμπουκίζουν, βιαιοπραγούν ή παρακωλύουν το έργο δημόσιων και ιδιωτικών λειτουργών πρέπει να υφίστανται και τις απαραίτητες κυρώσεις.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Εκ των ων ουκ άνευ φυσικά ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να σύρονται σε αστυνομικά τμήματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή να ταλαιπωρούνται σε δικηγορικά γραφεία οι εκπαιδευτικοί ή οι υγειονομικοί επειδή κάποιοι φανατικοί αντιεμβολιαστές αποφασίζουν να τους μηνύσουν με κατηγορίες που περιλαμβάνουν ακόμα και… βασανισμό και εσχάτη προδοσία! Απέναντι σε αυτή την παράνοια πρέπει να υπάρχουν νομικές ασφαλιστικές δικλίδες που να προστατεύουν τους πολίτες που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προασπίζουν τη δημόσια υγεία.

Τα σοβαρά περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σχολεία της χώρας, όπως στα Καμίνια και στη Θεσσαλονίκη, έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά. Αντίστοιχες επιθετικές συμπεριφορές καταγγέλλονται και σε νοσοκομεία, με συγγενείς βαριά νοσούντων ασθενών να προπηλακίζουν γιατρούς και νοσηλευτές και να αρνούνται να συναινέσουν σε απαραίτητες ιατρικές πράξεις, όπως η διασωλήνωση.

Αυτά είναι φαινόμενα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από μια ευνομούμενη Πολιτεία. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι πολύ σύντομα, όταν η θερμοκρασία πέσει και η κίνηση στην εστίαση μεταφερθεί από τους εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους, θα βρεθούν αντίστοιχοι ανεξέλεγκτοι αρνητές που θα μπουκάρουν με το έτσι θέλω ή που θα απειλούν τους δύστυχους υπαλλήλους που θα ζητούν το πιστοποιητικό νόσησης.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική και γενναία η παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή -μετά τη σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντιας Γιαννακοπούλου- με την οποία ουσιαστικά ζητά από τους εισαγγελείς της χώρας να εξετάζουν αν οι μηνυτές -και όχι οι μηνυόμενοι- τελούν αξιόποινη πράξη και αν ναι, να διώκονται ποινικά!

Πρόκειται για ένα ηχηρότατο μήνυμα της Δικαιοσύνης προς όλους εκείνους που παραβιάζουν -εκτός από τη λογική- τους νόμους, και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των υπολοίπων, συμβάλλοντας στη διασπορά του ιού.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σεμπάστιαν Κουρτς: Αντιπολίτευση μέσω Βιέννης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμυρικά αντιπολιτευτικά φαινόμενα

Kon

Η πανδημία των ανεμβολίαστων είναι η απάντηση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο πιο ασφαλής

Kon

Ζώντας στην ενδιάμεση εποχή της ενεργειακής μετάβασης

Kon

Αξιοκρατία χωρίς αξιολόγηση είναι εκπαίδευση χωρίς παιδεία

Kon

Για όσο χρειαστεί…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά νέα χωρίς την ελληνική φωνή

Kon

Ομπρέλα προστασίας από ακραία πολιτικά φαινόμενα

Kon