Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Τούρκοι» ή κούρκοι ή διάνοι…

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη συνέντευξη στη ΔΕΘ, αποκάλεσε την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών «πολιτικό τακτικισμό». Εχουμε γίνει μάρτυρες της συγκεκριμένης τακτικής πολλές φορές. Ποτέ δεν υπήρξε έκτακτο γεγονός, έντασης και σημασίας, που να δικαιολόγησε συνταγματικά την προκήρυξη πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης για την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά ο κορυφαίος «πολιτικός τακτικισμός» ανήκει στον Τσίπρα. Ητοι, η προκήρυξη των εκλογών Σεπτέμβρη 2015, που σήμαινε -φυσικά!- και κορυφαία πολιτική εξαπάτηση. Και επειδή τις συγκεκριμένες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας οφείλουμε να τις θυμόμαστε, θυμίζω ότι παραμονή Δεκαπενταύγουστου τα κόμματα ψήφισαν στη Βουλή υπέρ της αποδοχής του Μνημονίου Τσίπρα, που έθαβε την Ελλάδα. Ο λόγος; Ο πατριωτισμός των ἀλλων αρχηγών. Ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές.

Και αφού ποίησαν την ανάγκη -για να μη ξωπεταχτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω των οικτρών χειρισμών Τσίπρα- φιλοτιμία, την αμέσως επόμενη εβδομάδα ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, του δόθηκε από «πρόθυμους» μία ακόμη ευκαιρία. Και τι δήλωσε το βράδυ των εκλογών ο παίκτης; Οτι αφού οι πολίτες τον επανεξέλεξαν, έκλεισαν και οι παλιοί λογαριασμοί του. Ετσι, ότι χρέωσε την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια του Μνημονίου του, ότι παρέδωσε ασημικά και χρυσαφικά αδιακρίτως, ότι έγινε ο παρατρεχάμενος της κυρίας Μέρκελ, ώστε εκεί που έφτυνε, έγινε ο ειδικός στο γλείψιμο, όλα παρεγράφησαν!

Και μετά τη χρήσιμη παρένθεση, επειδή οι Ελληνες διακρινόμεθα για την κοντή μας μνήμη, ας περάσουμε στο διά ταύτα: Ο πρωθυπουργός, συνεπής με τις προηγούμενες δηλώσεις του, επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οχι μόνον επειδή αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα, αλλά και για να γίνει η κανονικότητα πράξη.

Στο τέλος της τετραετίας ο Κυριάκος θα κάνει απολογισμό των πεπραγμένων του κι εμείς θα αξιολογήσουμε συνολικά τη διακυβέρνηση και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, τις δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξετελέσθησαν, παραλείψεις ή λάθη που έγιναν και αν επουλώθηκαν.

Με ένα λόγο ο Κυριάκος θα επιβάλει στην αντιπολίτευση να σκεφθεί σοβαρά την προεκλογική τακτική της -λέμε τώρα- και τα συνθήματά της. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τη συνήθη πρακτική του: Αντιπολίτευση στη… Μαρέβα και στα τέκνα Μητσοτάκη επειδή ο βούρκος που τσαλαβουτά δεν βρίσκει πάτο.

Ανάμεσα στα όσα κάνει ο πρωθυπουργός ώστε το μήνυμά του για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδα να βρίσκει γόνιμο έδαφος θα είναι και η τήρηση της τετραετίας. Η κυβέρνηση επέδειξε σταθερότητα στους κλυδωνισμούς του Εβρου, της πανδημίας, των πυρκαγιών και των παράπλευρων απωλειών τους στην οικονομία. Τώρα, θα επιβάλει και την εκλογική σταθερότητα.

Ετσι κι αλλιώς, όπως και να πεις τις γαλοπούλες, «τούρκους» ή κούρκους ή διάνους, το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο: το τραπέζι των Χριστουγέννων.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια

Kon

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παίδες εν… καμίνω

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρεσβυωπία και γκιλοτίνα…

Kon

Ο βαθύς ύπνος του ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Οταν η τρέλα πάει… σχολεία!

Kon

Δημοσκόπηση MRB: Μητσοτάκης vs Τσίπρας – Ποιος κέρδισε στη ΔΕΘ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ολα δικά μας!

Kon

Εμμονή και ξένα κόλλυβα…

Kon