Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΘ: Tο επιστέγασμα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας για το ΣΕΦ

Tο Σ.Ε.Φ. αρωγός στην κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Αστοχίες, κρίσεις και προκλήσεις. Ολα όσα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νεοσύστατη διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού. Να παλέψει με χρόνια προβλήματα, διαχειριστικές αδυναμίες και μεμψίμοιρες λογικές. Να αναδιαρθρώσει μια σκουριασμένη μηχανή και να βάλει σε λειτουργία τα αντανακλαστικά της. Και για να το πετύχει αυτό πρέπει να οπλιστεί με όραμα και ατσάλινη βούληση.

Γράφει η Χριστίνα Τσιλιγκίρη*

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήραμε αυτό το μάθημα από την πρώτη κιόλας μέρα. Αναλάβαμε σχεδόν ταυτόχρονα με την έξαρση της πανδημίας, κάτι που οδήγησε στην αναστολή για μεγάλο χρονικό διάστημα των ζωτικών -για τη λειτουργία του Σταδίου- εκδηλώσεων και στην κάθετη πτώση των ίδιων πόρων. Ταυτόχρονα, κληθήκαμε να εξαλείψουμε τα σημάδια κακοδιαχείρισης προηγούμενων ετών που είχαν τρώσει την αξιοπιστία του ΣΕΦ στον επενδυτικό κόσμο.

Δύο χρόνια μετά, μπορούμε να κοιτάμε με το κεφάλι ψηλά τους εταίρους μας στους χώρους του αθλητισμού και της οικονομίας. Σήμερα, έχοντας αφήσει πίσω μας βαρίδια του παρελθόντος, σχεδιάζουμε το αύριο. Ενα αύριο, του οποίου τα εχέγγυα είναι το ολικό rebranding του Σταδίου και το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που εφαρμόζουμε με συνέπεια.

Θέλουμε το ΣΕΦ να διαδραματίσει το ρόλο ενός αθλητικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού φάρου μητροπολιτικής εμβέλειας. Σε όλους αυτούς τους τομείς το Στάδιό μας θα έχει ισόρροπη ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τον περιβάλλοντα χώρα γι’ αυτόν το σκοπό.

Δημιουργήσαμε αποθέματα εμπιστοσύνης σε επιχειρηματίες και φορείς της τοπικής οικονομίας. Αποδείξαμε πως υπάρχει ένα σταθερό πλάνο για την ανάπτυξη του Σταδίου, ανανεώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο με συντονισμένες ενέργειες καθαρισμού και διακριτές αισθητικές παρεμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οικοδομήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με μεγάλες εταιρίες και γνωρίζουμε, πλέον, πως το μέλλον επιφυλάσσει ακόμη περισσότερες συνεργασίες.

Με σχέδιο και μεράκι, θα προσφέρουμε σύντομα στον αθλητισμό -και ειδικότερα στον υγρό στίβο- το σπίτι και την αντιμετώπιση που χρειάζεται για να μεγαλουργήσει. Παράλληλα, δημιουργούμε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, που θα τεθεί στη διάθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής, αλλά και θα είναι το έναυσμα για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή.

Με την παρουσία μας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αποτινάσσουμε οριστικά από πάνω μας τη «ρετσινιά» ενός φοβικού και κοντόφθαλμου οργανισμού. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Στόχος η προσέλκυση στο ΣΕΦ μεγάλων εκθέσεων, εκδηλώσεων, συναυλιών. Ολων αυτών των εκδηλώσεων που τόσα χρόνια στερηθήκαμε.

Αλλωστε, υπάρχει μια μακρά παράδοση ιστορικών εκδηλώσεων που έχουν ταυτιστεί με το Στάδιο και την περιοχή. Το Στάδιό μας θα μετατραπεί σύντομα σε τοπόσημο για τα μεγάλα αυτά γεγονότα του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Προβάλλουμε τα δυνατά μας σημεία, αξιοποιούμε τη δυναμική του Σταδίου, αποκομίζουμε οφέλη.

Την ίδια στιγμή, απευθύνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο πρόσκληση σε υποψήφιους επενδυτές για τα 400 συνολικά στρέμματα γης που περιβάλλουν το Στάδιό μας. Αξιολογούμε καθημερινά επενδυτικά πλάνα και πιθανές συνέργειες που μπορούν να προσδώσουν στο ΣΕΦ τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που του αρμόζει.

Οδεύουμε με ασφάλεια σε μια νέα πραγματικότητα. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της. Προσφέρουμε ευκαιρίες και καθιστούμε το αναπτυξιακό πρόσημο της περιοχής θετικό. Το ΣΕΦ ακολουθεί την ανοδική πορεία της χώρας μας. Οχι ως ουραγός, αλλά ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Και ως πρωταγωνιστής παίρνει τη θέση του στον Φαληρικό Ορμο, στη ΔΕΘ και όπου αλλού χρειαστεί.

Το Στάδιό μας αλλάζει οριστικά και βρίσκεται πλέον στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Μαζί με τους πρωταθλητές, τους ολυμπιονίκες, τους απλούς ανθρώπους που πιστεύουν ξανά σε αυτό και τις δυνατότητές του.

 *Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι οικονομικός σύμβουλος MSc, πρόεδρος ΣΕΦ, πολιτευτής Ν.Δ. Β’ Πειραιά, τομεάρχης Αθλητισμού και ΑΜΕΑ UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

 Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Εμμονή και ξένα κόλλυβα…

Kon

Κουραστικές αυταπάτες

Kon

Υπουργείο Παιδείας: Ο Τσίπρας παραπλανεί τους νέους μοιράζοντας υποσχέσεις

Λάμπρος Κατσαρός

ΔΕΘ 2021: Χατζηδάκης για Τσίπρα – Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το ψέμα επιστήμη για τα εργασιακά

Λάμπρος Κατσαρός

ΔΕΘ 2021: Οικονόμου για Τσίπρα – Θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης

Λάμπρος Κατσαρός

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος – Αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή για την κοινωνία, το κράτος και την οικονομία με εγγυητή την προοδευτική διακυβέρνηση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας στην ΔΕΘ: Ελπιδοφόρο ότι γίνεται φέτος η έκθεση

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027: Θα διατεθούν 4 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της καινοτομίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom