Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καμία ανοχή δεν είναι πλέον επιτρεπτή

Newsroom eleftherostypos.gr

Οσα έρχονται στο φως από την επιχείρηση απάτης που είχε στήσει εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Διότι δείχνει την επικίνδυνη τροπή που πήρε το κίνημα των αρνητών, που πλέον έχει και ποινικές διαστάσεις.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Και αυτό κάνει ακόμα πιο παράλογη και πολιτικά έκθετη τη στάση των «δικαιωματιστών» που υποθάλπουν και ενισχύουν τους υγειονομικούς που αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως πράξη «αντίστασης». Αντίσταση πού; Στην επιστήμη, στη δημόσια υγεία και στη λογική;

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πάρα πολύ και καμία ανοχή δεν μπορεί πλέον να υπάρχει. Τόσο για τους αρνητές υγειονομικούς όσο και για εκείνους που τους στηρίζουν. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της σωστής ενημέρωσης των πολιτών, της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων στο σύστημα υγείας, αλλά και της εφαρμογής του νόμου.

Η παραδειγματική τιμωρία όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Καρδίτσας είναι επιβεβλημένη, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έκθεση σε κίνδυνο μιας ολόκληρης κοινότητας. Οσοι εφοδιάστηκαν με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, κυκλοφορούσαν εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις που ισχύουν για πλήρως εμβολιασμένους. Αρα εφάρμοζαν πιο ελαστικά μέτρα προστασίας και αύξαναν τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού στην κοινωνία σε περίπτωση που οι ίδιοι νοσούσαν.

Την ίδια στιγμή, η τραγική κατάληξη μιας 54χρονης γυναίκας που αρνούταν τη διασωλήνωση, με την έμπρακτη υποστήριξη των συγγενών της αλλά και «κύκλων» που είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές για την αντιεμβολιαστική δράση τους μέσω σόσιαλ μίντια, δείχνει πως έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια. Οι γιατροί αποκαλύπτουν πως υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στα νοσοκομεία της χώρας και κάνουν επίκληση στη λογική αλλά και στις εισαγγελικές αρχές.

Η δικαστική διερεύνηση πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί γρήγορα, ώστε να στείλει ένα καθαρό και άμεσο μήνυμα στην κοινωνία. Ομως το ίδιο πρέπει να πράξει και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της και να «θολώνει την εικόνα» υποστηρίζοντας συγκεκριμένες ομάδες που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Ακόμα και εντελώς τυπικά να δούμε το θέμα, το λιγότερο που κάνουν οι βουλευτές που συμμετέχουν σε σχετικές κινητοποιήσεις είναι να στηρίζουν την ανυπακοή σε νόμο του κράτους. Ομως το ζήτημα είναι πολύ πιο ουσιαστικό και βαθύ, ξεπερνά το γράμμα και φθάνει στο πνεύμα του νόμου, αφού με τη διφορούμενη στάση που κρατούν «ναι στον εμβολιασμό, όχι στις κυρώσεις» επιτείνουν τη σύγχυση εκείνων που διστάζουν και ενισχύουν το οπλοστάσιο των αρνητών συνωμοσιολόγων.

Η κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει για να ψαρεύει ψήφους μεταξύ των αντιεμβολιαστών είναι πολύ βαριά. Αν πάλι το επιτρέπει στο όνομα μιας δήθεν επαναστατικότητας, τότε είναι υπόλογος για μνημειώδη πολιτική ανωριμότητα που θα ήταν γραφική, αν δεν ήταν επικίνδυνη.

 

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μια νίκη για τα ζώα συντροφιάς και τους φιλόζωους

Kon

Αδιέξοδο από τους εμβολιασμούς πολλών ταχυτήτων

Kon

Το «Ράλλυ των Θεών» συνεχίζεται

Kon

Κορονοϊός: Ψυχολόγοι εξηγούν τι συμβαίνει με τους αντιεμβολιαστές – «Η αμφιβολία τρέφει την αντίδραση»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Χρήστος Στυλιανίδης: Το αναγκαίο καλό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το πραγματικό μήνυμα ενός τροχαίου δυστυχήματος

Kon

Οι επικίνδυνες αποστολές του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Kon

Οσα δεν είπε ο κ. Τσίπρας

Kon

Κορονοϊός: Αντιεμβολιαστές αρνούνται να λάβουν αίμα από εμβολιασμένους – Σάλος με τη νέα καταγγελία [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός