Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μοναδική απάντηση στον λαϊκισμό

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Yγείας, ο οποίος, εάν ξεσπούσε η πανδημία το 2018, θα είχε την ευθύνη της διαχείρισής της, διαδήλωναν μαζί με τους συνδικαλιστές των νοσοκομείων κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η εικόνα ήταν θλιβερή, αν αναλογισθεί κανείς ότι υποτίθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των εμβολιασμών στον χώρο της Υγείας.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Αλήθεια, πιστεύει κάποιος στην Κουμουνδούρου ότι το κόμμα τους θα κερδίσει πόντους κλείνοντας το μάτι στους αρνητές των εμβολίων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών αλλά και των ενήλικων πολιτών έχει εμβολιαστεί προκειμένου να θωρακίσει τη δημόσια Υγεία και να χτίσει το τείχος ανοσίας;

Η έλλειψη πολιτικών προτάσεων που χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση την οδηγεί στον μόνο δρόμο που γνωρίζει καλά, αυτόν της τυφλής διαμαρτυρίας και της ακραίας πόλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είναι ένας «σφαγέας»  ελπίδων επειδή η κυβέρνηση προχώρησε στη μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ περιορίζοντας την είσοδο σε όσους υποψηφίους είχαν γράψει κάτω από 7. Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα την τάζει με αναδρομική ισχύ, είναι να μπαίνουν στα ΑΕΙ όλοι οι υποψήφιοι, ακόμη και με λευκές κόλλες, όπως συνέβαινε επί Γαβρόγλου. Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση και να δημιουργήσει ένα δεύτερο μηχανογραφικό για δημόσια ΙΕΚ που παρέχουν στέρεα επαγγελματική διέξοδο σε όσους μπορεί να μην μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη Μαθηματική Σχολή αλλά θα τα καταφέρουν καλύτερα στα τουριστικά επαγγέλματα.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ένας πολιτικός που θα τζογάρει τα λεφτά των επικουρικών και θα εφαρμόσει ένα σύστημα που εγκαταλείπεται από τον υπόλοιπο κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι με τον νέο νόμο για τις επικουρικές υιοθετήθηκαν τα συστήματα των σκανδιναβικών χωρών και δίνονται κίνητρα στους νέους να αναζητήσουν ασφάλιση και να μη δουλεύουν μαύρα επειδή «δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ».

Η απάντηση στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μεταρρυθμίσεις, που υποστηρίζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για αυτό και δεν μπορεί να πετύχει η απόπειρα αναβίωσης του διχαστικού κλίματος.

Οι υγειονομικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, οι επικουρικές θα αυξηθούν για τους νέους που θα ασφαλίζονται για τη δική τους σύνταξη και τα ΑΕΙ δεν είναι η λύση για όσους δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποφοιτήσουν.

Η μοναδική επιλογή της κυβέρνησης για να φύγει μπροστά, και ο λόγος που υπερψηφίσθηκε, είναι ένας. «Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις».

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Περιπέτεια δεν είναι η δεύτερη κάλπη

Kon

«Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» τώρα και εντός ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Με το βλέμμα στο μέλλον ή πίσω στη δεκαετία του ΄80;

Kon

Η μεσαία τάξη δεν ξεχνά το λογαριασμό του 2015

Kon

Ο δρόμος μέχρι τις κάλπες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Tο μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες μέσω δημοσκοπήσεων στην κυβέρνηση

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το σχήμα V που κρίνει τις κάλπες

Kon

Καταπίνοντας το πακέτο και διυλίζοντας την παροχή

Kon

Στο δρόμο προς τη δυναμική ανάπτυξη

Kon