Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι κραυγές, το βέρτιγκο και το σχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Εξαλλος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας με το εργασιακό νομοσχέδιο. Στην πορεία κατέβηκε μαζί με όλους τους συντρόφους του. Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ήθελε να κάνει. «Μητέρα των μαχών» το είχε αποκαλέσει. Και προχθές από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι δεσμεύεται να το καταργήσει. Πώς, όπως και τα Μνημόνια το 2015;

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΤΕΛΙΚΑ, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία υπερψήφισε 56 άρθρα και δήλωσε «παρών» σε άλλα 17. Το νομοσχέδιο είχε συνολικά 128 άρθρα. Βγαίνει συμπέρασμα; Εννοείται πως δεν βγαίνει λογικό συμπέρασμα.

ΓΙΑΤΙ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν το «μισό» νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τότε θα έπρεπε να είχε βρει και δυο καλές κουβέντες να πει ο Αλέξης Τσίπρας. Ας έλεγε ότι διαφωνεί με κάποιες διατάξεις και πως θα υπερψηφίσει τα μισά άρθρα καθώς απορρέουν από κοινοτικές οδηγίες. Ας έλεγε κάτι… που να έχει σχέση με την πραγματικότητα.

ΑΥΤΟ είναι και το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Κραυγάζει για ό,τι συμβαίνει. Από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα και σημαντικά θέματα. Και αυτό κάνει ακόμα και όσους τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019 να απομακρύνονται. Γι’ αυτό και στα γκάλοπ κινείται γύρω στο 20%, δεν φταίνε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων. Φταίει το γεγονός ότι αν και κυβέρνησε για τεσσεράμισι χρόνια παραμένει ένα κόμμα διαμαρτυρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη λαϊκιστική αντιπολίτευση. Νομίζει πως θα επαναληφθεί η περίοδος 2012-2015. Μόνο που πλέον βρισκόμαστε στο 2021.

ΤΑ Μνημόνια αποτελούν παρελθόν. Αν όλα πάνε καλά σε λίγους μήνες και η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν. Οι πολίτες θέλουν, επιτέλους, να δουν τη χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

ΟΤΑΝ κάποιος κραυγάζει κάθε μέρα στο τέλος κανείς δεν του δίνει σημασία. Γιατί πια αυτού του είδους η αντιπολίτευση καταντάει γραφική.

Η κοινωνία απαιτεί να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Να λυθούν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονταν εδώ και δεκαετίες. Οι πολίτες θέλουν να μειωθεί η φορολογία. Να εξυπηρετούνται ψηφιακά από το κράτος και να μην ταλαιπωρούνται στις ανούσιες ουρές της γραφειοκρατίας. Να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό. Να τρέξει η οικονομία. Να αποκτήσουν ελπίδα και όραμα για την επόμενη μέρα. Να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα με φόντο το 2030.

ΓΙΑ όλα αυτά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει πως έχει σχέδιο. Πως υλοποιεί το σχέδιο που έχει. Πως δεν υποχωρεί επειδή η αντιπολίτευση βγάζει άναρθρες κραυγές. Πως θα έρθει σε σύγκρουση με μικροσυντεχνίες και μεγαλοσυμφέροντα. Πως θα εφαρμόσει όσα έχει δεσμευτεί δίχως εκπτώσεις.

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΣΥΡΙΖΑ και καύσωνας: Τα «μέτρα προστασίας» στη γλώσσα του σημαίνει «αργία»!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η αύξηση των μισθών και η πραγματικότητα

Kon

Αντιπολίτευση κάτω από τη βάση

Kon

Το Μαξίμου τρολάρει Τσίπρα: Να κηρύσσουμε εθνική αργία μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι, χαλάζι;

Κάτι φαίνεται πως μάθαμε τελικά

Kon

Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Καύσωνας – Αλέξης Τσίπρας: Να κηρυχθεί αργία η επόμενη Δευτέρα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πόθεν έσχες – Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του για το 2020

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Τα Fake news του Τσίπρα για τους φοιτητές και τις αποφοιτήσεις