Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

White house, white porcha, white elephant…

Νίκος Παππάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποιo είναι το White House στο οποίο αναφέρθηκε ο Χρ. Καλογρίτσας; Το προεδρικό της Washington ή, κατ’ οικονομία, το δικό μας; Αλλά εξουσία, κατά το Σύνταγμα, ασκεί ο ένοικος του Μαξίμου. Με την υπεροψία του δόγματος «η πρώτη φορά Αριστερά ήρθε για να μείνει», επεδείκνυε την εξουσία του κατασκευάζοντας σκευωρία στους αντιπάλους του.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

ΟΜΩΣ, Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ο Νίκος Παππάς, στο 47σελιδο υπόμνημά του, «αποκάλυψε» ότι στο Μαξίμου ως White House αποκαλούσαν τον κ. Χούρι, επειδή η οικία του ήταν λευκή! Αν σας φαίνεται κάπως «μαφιόζικη» η χρήση προσωνύμιου, η ερμηνεία Παππά για το white porcha μάς ξεπερνά: «Ετσι, αποκαλύπτει, αποκαλούσαμε τον αδελφό του κ. Χούρι, επειδή έχει άσπρη Πόρσε!». Στο Μαξίμου, λοιπόν, αποκαλούσαν τον μεν κ. Χούρι με τη λευκή οικία White House, τον δε αδελφό του με τη λευκή Πόρσε White Porcha; Να… ξανασυνοψίσω: O ένας κ. Χούρι είναι ο White House. Ο άλλος, ο White Porcha! Μάλιστα.

ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ, αν ο ρόλος του Ν. Παππά ήταν εκείνος του «νονού», βαφτίζοντας τον ένα Χούρι… Ηouse και τον άλλο Χούρι… Porcha. Μην κοιτάτε που κάποτε παρίστανε και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Μήπως στη Γαλλική Γουιάνα πήγε για την εκτόξευση του ευρωπαϊκού δορυφόρου ως… Αντώνης Κονταράτος;

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ το υπόμνημα Παππά, μία λέξη πικρή, λέξη σκληρή δεν βρέθηκε στα χείλη του για τον «μπροστινό» του. Ασχετο που ο «μπροστινός» παίζει τη γάτα με το ποντίκι, ο δε Νίκος Παπάς κάνει τον… αστροναύτη. Πιστεύω όμως ότι προσπέρασε τον εξάψαλμο Καλογρίτσα, επιλέγοντας να αφήσει τον εαυτό του ανυπεράσπιστο, μόνο από μεγαλοψυχία. Είμαι βέβαιη ότι ο δικηγόρος του Παππά αντιλαμβάνεται πως γελοιοποιεί τον πελάτη του. Ισως δεν αντιλαμβάνεται πόσο τον εκθέτει…

Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ απέδειξε πως πραγματικό White House ήταν του Μαξίμου και όχι το εφεύρημα Παππά δήθεν με τους αδελφούς Χούρι. Αυτό όμως που τώρα επιβάλλεται είναι η πολύωρη, υπονομευτική κατάθεση Καλογρίτσα να μελετηθεί σε συνάφεια με αυτά που είπε ο ίδιος ο Παππάς στον Μιωνή: Μαγαζάκια Μαξίμου, μαγαζί στη γωνία, outsources… Ετσι ολοκληρώνεται το παζλ!

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, τα… βαφτιστικά των Χούρι, White House, White Porcha, που έδωσε ο «νονός» τους, δεν είναι καν ευφάνταστα προσωνύμια για ένα -αξιώσεων- αστυνομικό μυθιστόρημα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Δεν θα τα καταδεχόταν ποτέ ένας Πέτρος Μάρκαρης.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, όμως, αποδεικνύουν ότι… ένας white elephant εξουσίαζε, σχεδόν πέντε χρόνια, την Ελλάδα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βαθύ μίσος…

Πλην Ιορδάνου…

…και πάντες κριθήσονται

Η ΜΙΑ ψήφος!

Kon

Μακρά οδός απανδόκευτος…

Kon

«Ανθρωποι» και άνθρωποι…

Kon

Ο καιρός εξέλιπε…

…ίο, ίο, ίο…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι καημός κι αυτός…