Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το «αντάρτικο» στη Βουλή και η υποκρισία του Τσίπρα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τις ψηφιακές υπηρεσίες

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ξαφνική απαίτηση του Αλ. Τσίπρα να παρίστανται και οι 300 βουλευτές στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, που συνοδεύθηκε από την αναγγελία ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, είναι καταφανώς παράλογη και συνιστά μια υγειονομική βόμβα.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα εγκληματικό σφάλμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στέλνει ένα λάθος μήνυμα στους πολίτες ότι ο καθένας που έχει μια μικρή ή μεγαλύτερη ή και καθόλου εξουσία στον χώρο του ή στο μαγαζί του θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, καταργώντας αυτοβούλως στην πράξη τις ποσοστώσεις που επιβάλλονται στην πληρότητα των καταστημάτων ή των χώρων θεαμάτων ή οπουδήποτε αλλού έχουν επιβληθεί περιορισμοί.

Προφανώς, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οπως, βεβαίως, δεν ήταν διόλου σοβαρή και υπεύθυνη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας όσον αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί συνεπιμέλειας των παιδιών και στη συνέχεια οι βουλευτές του να αποχωρούν από τη συνεδρίαση, γιατί διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19 που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες. Εύλογη, λοιπόν, ήταν και η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, που δήλωσε, επίσης, ότι αποχωρεί, διότι, αν μη τι άλλο, συνιστά παρωδία να αποχωρεί κόμμα που το ίδιο έχει ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτά, φυσικά, δεν προξενούν εντύπωση σε κανέναν, από τη στιγμή που είναι γνωστά σε όλους τα στοιχεία λαϊκισμού και υποκρισίας, τα οποία ανέκαθεν χαρακτήριζαν την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, ούτε και το κοινοβουλευτικό «αντάρτικο» του κ. Τσίπρα μέσα στην πανδημία προκαλεί καμία έκπληξη, ακόμα και αν σκεφθούμε ότι ο ίδιος μέχρι πρότινος ζητούσε να μη συζητούνται νομοσχέδια στη Βουλή λόγω πανδημίας και τώρα θέλει και τους 300 βουλευτές να είναι παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις.

Οι κυβιστήσεις του Αλ. Τσίπρα είναι παροιμιώδεις ακόμα και σε ουσιαστικά ζητήματα στα οποία καλείτο ο ίδιος να λάβει αποφάσεις, όπως το Μνημόνιο ή το δημοψήφισμα. Πολύ περισσότερο είναι πιο εύκολες για αυτόν τώρα που ασκεί και πάλι αντιπολίτευση.

Μόνο που αυτή η πολιτικά ανεύθυνη στάση, έστω κι αν μπορεί να εξηγηθεί από τη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε ένα κόμμα και έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα μέσα σε έκτακτες συνθήκες, όπως η πανδημία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δύσκολες εξισώσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο συναινετικός Μητσοτάκης και ο διχαστικός Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υποχρεωτικότητα και εκπαιδευτικοί

Η μη πολιτικά ορθή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η μεταρρύθμιση του νέου σχολείου

Τα δικαιώματα των εμβολιασμένων

Μπάιντεν, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία και Ελλάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις