ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

… μόν΄κοίτα τους και πέρνα!

ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι ορίζεται ως αντιπολιτευτική στρατηγική στην Πολιτική Επιστήμη; Ανάμεσα σε άλλα, οι παράλληλες πολιτικές που επεξεργάζονται τα κόμματα, σε σχέση με τις κυβερνητικές, προκειμένου ο πολίτης να αποκομίσει -συγκρίνοντας τις διαφορετικές προτάσεις- τη βέλτιστη άποψη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Ετσι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κτίζουν θετική εικόνα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

ΕΠΙΣΗΣ, αναφέρεται στις πολιτικές που προτείνουν τα κόμματα, επιδιώκοντας να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους μετά από μία χρεοκοπημένη διακυβέρνηση ή την απομάκρυνση των ψηφοφόρων τους. Παραμένει νωπή στη μνήμη των πολιτών η αναποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οπως και οι χειρισμοί στην καθυπόταξη της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση κατασκευής ενόχων NOVARTIS. Οι τηλεοπτικές άδειες Παππά για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Πράξεις, δηλαδή, υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει για να τα αμβλύνει; Αντί πολιτικών, κραυγάζει.

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ και «έξυπνες» αντιπολιτευτικές στρατηγικές. Μία τέτοια στρατηγική θα ήταν για παράδειγμα: Αν ο Τσίπρας από το «ΟΧΙ σε όλα», περνούσε στην επισήμανση των θετικών σημείων των κυβερνητικών αποφάσεων, ενώ ταυτόχρονα ασκούσε δημιουργική αντιπολίτευση. Θα νοηματοδοτούσε την όποια κριτική του με σοβαρό πρόσημο. Δεν υπάρχει ελπίς! Οι προηγούμενες πολιτικές αναφέρονται σε ποιότητες που χαρακτηρίζουν αντιπολιτευτικές, οραματικές, στρατηγικές κύρους. Η εφαρμοζόμενη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ… απέχει παρασάγγας.

ΑΚΟΥΩ ΣΥΧΝΑ από κυβερνητικά στελέχη αλλά διαβάζω και σε αναλύσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται αντιπολιτευτικής στρατηγικής. Αυτές οι θέσεις είναι λάθος και οδηγούν σε εφησυχασμό. Θολώνουν την εικόνα. Η αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί το δόγμα «της καταστροφής του χρόνου του αντιπάλου», εφαρμόζοντας συνεχή αντιπερισπασμό.

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ πόσο χρόνο, άραγε, αναλίσκουν οι υπουργοί για να απαντούν στα fake news της Κουμουνδούρου, που είναι ίσως το μόνο όπλο τους; Θα πείτε, ποιος δίνει σημασία; Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση… παραδίνει σημασία. Επιδεικνύει πολιτική ευαισθησία απέναντι… σε αντάρτικο πόλεως. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε αντιπερισπασμό απαξίωσης της κυβερνητικής διαχείρισης covid και εμβολίων. Η πραγματικότητα τον θρυμμάτισε. Ολα είναι θέμα χρόνου. Δεν μπορεί να αξιολογήσει ούτε τη σημασία και την αξία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των πολιτών στα fake news που, σοβαροφανώς, διακινούν τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά blogs, τα tweets των τρολς, είναι ασήμαντη. Αφησε αποτύπωμα στις μετρήσεις η ανακύκλωση των fake news; Η στρατηγική Τσίπρα είναι να εκφοβίσει, να καθυστερήσει το κυβερνητικό έργο, να συκοφαντεί τη χώρα. Κραυγάζει, οργίζεται, βάζει τα χέρια του να σταματήσει το ποτάμι που τον πέταξε στη όχθη.

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ να θυμηθεί τον στίχο του Δάντη: «non ragioniam di lor, ma guarda e passa», τον οποίο ο Καζαντζάκης μεταφράζει: «Μιλιά γι’ αυτούς! Mόν’ κοίτα τους και πέρνα!»

*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η καταστροφή του… Δράμαλη, εν έτει 2021

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πολιτική αρετή η ψυχραιμία…

Kon

Και τα… δέντρα!

Kon

Ο οργασμός της αγελάδας…

Kon

Ασ’ τους μωρέ…

Kon

White house, white porcha, white elephant…

Αντίο Δημήτρη…

Σκευωρία από συστάσεως…

Kon

Βαρύς αχός ακούγεται…

Kon