ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάποιοι επιθυμούν υποθέσεις Ντρέιφους

Πρόοδος και οπισθοδρόμηση, ανάπτυξη και στασιμότητα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου είναι γνωστή. Επί μία δεκαετία ένας επιστήμονας σύρεται στα δικαστήρια με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ. Αθωώθηκε, έκαναν έφεση, αθωώθηκε και πάλι, ξαναέκαναν έφεση και ούτω καθεξής.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Το όνομά του χρησιμοποιήθηκε σε προεκλογικές εκστρατείες, η επιστημονική του αξιοπιστία αμφισβητήθηκε από εγχώριους καλοθελητές, η χώρα έγινε βούκινο στο εξωτερικό και όχι με την καλή έννοια, η Ε.Ε. τον υποστήριξε, αλλά κανενός κατηγόρου το αυτί δεν ίδρωσε.

Η υπόθεση των 10 κορυφαίων πολιτικών προσώπων, ανάμεσά τους πρώην πρωθυπουργοί, που διασύρθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ με πομπώδεις δηλώσεις για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους» είναι επίσης γνωστή. Κρέμασαν στα μανταλάκια 10 πολιτικούς χωρίς στοιχεία και όταν η Δικαιοσύνη άρχισε να αρχειοθετεί έναν έναν τους φακέλους και να τους αθωώνει, άρχισαν οι κωλοτούμπες. «Εννοούσαμε το ιατρικό σκάνδαλο» και άλλες αναλόγου σοβαρότητας δικαιολογίες. Επειδή λοιπόν όλοι στην Ελλάδα ζούμε και καθότι μικρή χώρα γνωριζόμαστε καλά, ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ένα μεγάλο θέμα, είτε είναι στατιστικής φύσεως, όπως ο υπολογισμός του ελλείμματος, είτε υγειονομικό, όπως τώρα η πανδημία, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικής μάχης:

Κάποιοι δεν θα διστάσουν να σπιλώσουν υπολήψεις για κομματικό όφελος. Κάποιοι το κάνουν ήδη.
Αλλά και πέρα από αυτό, σκεφτείτε όλους εκείνους τους συνωμοσιολόγους οι οποίοι πραγματικά πιστεύουν -και όχι δήθεν επειδή έτσι είπε το κόμμα- ότι τα μέλη της επιτροπής προωθούν τα εμβόλια επειδή υπηρετούν τα συμφέροντα εταιριών ή της Νέας Τάξης. Σκεφτείτε πόσοι ψεκασμένοι θα βρεθούν να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές.

Ηδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον διευθυντών σχολικών μονάδων για τα self tests! Για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, η τροπολογία που προβλέπει ότι τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται και δεν διώκονται για την επιστημονική γνώμη ή ψήφο που έδωσαν στο πλαίσιο της λειτουργίας των συγκεκριμένων Επιτροπών είναι σωστή.

Εκείνοι που δεν βλέπουν ότι έτσι διαφυλάσσεται και προστατεύεται η επιστημονική τους ανεξαρτησία είναι επειδή δεν θέλουν να το δουν.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή, μια φωτογραφία του κόσμου

Kon

Το θέμα βατό, η ζωή διαβαθμισμένης δυσκολίας

Kon

Το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή

Kon

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Υψηλή γαστρονομία με… ταπεινά υλικά!

Η επαγγελματική εκπαίδευση που έρχεται από το μέλλον

Kon

Οι φαρμακοποιοί έβαλαν πλάτη

Kon

Ραντεβού για εμβόλιο, για να βγουν… ραντεβού

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Κλέφτες και αστυνόμοι!

Ξαναγράφοντας τον εκπαιδευτικό και υγειονομικό χάρτη της χώρας

Kon